Oglasio se HDZ nakon hladnog tuša Valentina Inzka. Bolje da nisu. Mi se pitamo samo jedno. Zna li neko od političara u BiH uopšte šta je zakon?

HDZ je na reagovao nakon odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka koji je pozvao na ponavljanje kompletne procedure za izbor gradonačelnika uz napomenu da glasanje mora biti tajno.

Poništavanje prvog izbornog kruga na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća je otvaranje pravnog i političkog vakuuma zbog isključivo proceduralne stvari, stoji u reakciji Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar nakon što je visoki predstavnik Valentin Inzko odlučio da se izbor za prvog čovjeka Mostara vrati na početak, tačnije da se bira tajnim glasanjem.

“Odluka o javnom izboru gradonačelnika je odluka apsolutne većine vijećnika Gradskog vijeća te bespotrebno ulazimo u konfuzno stanje koje može narušiti svu dinamiku u uspostavi izvršne vlasti na razini Grada Mostara, poručeno je iz HDZ-a.

Iz ove stranke su dodali kako će “gradski vijećnici na nastavku konstituirajuće sjednice u srijedu razmotriti pismo OHR-a i donijeti odluku o nastavku izbora gradonačelnika Grada Mostara”.

Podsjećamo, Ured visokog predstavnika u BiH (OHR) odlučio je da se izbor gradonačelnika Mostara vrati na početak, tačnije da se prvi čovjek grada na Neretvi bira tajnim glasanjem.

VEZANI TEKST Ured visokog međunarodnog predstavnika (OHR) poništio prvi krug glasanja za gradonačelnika Mostara

Statut, kojim se predviđa da su izbori u Gradskom tajni ukoliko ovim Statutom nije drugačije utvrđeno”, stoji u pismu viskog predstavnika u BiH Valentina Inzka mostarskim vijećnicima.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.