Oglasio se potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak: “Milorad Dodik danas ima razlog za slavlje, ali u oktobru ide u opoziciju”

Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a, komentarisao je za N1 propale pregovore o izmjenama Izbornog zakona BiH, složivši se sa konstatacijama pregovarača Elmedina Konakovića (NiP) i Fahrudina Radončića (SBB) da ovo jeste sretan dan za Milorada Dodika. Ipak, njemu “više ništa ne može pomoći”, dodaje Crnadak.

Iako predstavnici iz entiteta RS nisu učestvovali u pregovorima o izmjenama Izbornog zakona BiH, bili su dijelom razgovora vođenih o unapređenju integriteta izbornog procesa, koji, također, nisu iznjedrili nikakve zaključke.

Crnadak naglašava da je, po njemu, to dio koji nosi najvažnije promjene, te da upravo od njega najviše strahuju Milorad Dodik i SNSD.

“Iz mog ugla to je važniji dio pregovora, jer omogućava ljudima da slobodno, u miru i bez pritiska izaberu ljude i partije koje će ih voditi. Ali, ovaj dio pregovora se uopšte ne stavlja u prvi plan. Očigledno je da koalicija SNSD- SDA- HDZ nastavlja da pravi atmosferu tenzija i sukoba jer u tome oni najbolje funkcionišu”, govori Crnadak.

Slaže se stavom Konakovića i Radončića da je danas najviše razloga za slavlje ima Milorad Dodik.

“Ipak, njemu više ništa ne može pomoći. On i SNSD u oktobru na izborima definitivno idu u opoziciju”, poručuje potpredsjednik PDP-a – prenosi N1.

Napominje da je tokom pregovora o unapređenju integriteta izbornog procesa (uvođenju skenera i slično) na kojem je učestvovao i predstavnik njegove stranke bio itekako vidljiv izostanak volje vladajućih da se bilo šta po ovom pitanju promijeni.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.