Oglasio se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i objavio “svoje rezultate” izbora u Srbiji: “Uradio sam nešto što niko nije uradio i ponosan sam”

U Srbiji su održani parlamentarni i predsjednički izbori, a nakon zatvaranja birališta oglasio se i predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić.

“Procjenjujemo da je veliki broj izašao na izbore njih preko tri miliona ljudi. Zadovoljan sam što su ljudi potvrdili demokratsku prirodu srpskog društva. Želio bih da čestitam svim takmacima. Moram da se osvrnem na rezultate parlamentarnih izbora. Prema našim podacima lista Zajedno možemo sve osvojila je 43.5 posto glasova, lista Dragan Đilas za ujedinjenu Srbiju 13,6%, Ivica Dačić 11,4%…”, naveo je Vučić.

“Interesantno da su nam gradski rezultati u Beogradu ako nam ostane ovakav trend bolji rezultati nego parlamentarni”, ustvrdio je Vučić.

“Predsjednički izbori, rezultati su slijedeći. Mi mislimo da je prema nama Zdravko Ponoš dobio 17,7 % glasova, Milica Đurđević Stamenkovski nešto manje od 4,5 posto glasova, a ja sam dobio 59,9 do 60,1% glasova” rekao je Vučić nakon čega ga je dočekao gromoglasan aplauz pristalica SNS-a.

“Nekoliko ličnih stvari. Ponosan sam što sam uradio uz ove ljude nešto što niko nije uradio. I ovo znači da i naravno da imam i tremiu, ali jedini sam koji je dva puta pobijedio u prvom krugu i to da čak nijednom nije bilo ni tijesno”, pohvalio se Vučić.

Inače, Republička izborna komisija Srbije (RIK) nije večeras saopštila preliminarnu izlaznost na predsjedničkim i parlamentarnim izborima održanim danas u Srbiji, na posljednjoj planiranoj konferenciji za novinare održanoj u zgradi parlamenta.

Nakon sjednice koja treba da bude održana u ponedjeljak u 20 sati RIK će saopštiti preliminarne rezultate izbora, a do tada neće držati konferencije za novinare – najavili su.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.