Oglasio se vojnik Oružanih snaga BiH o čijem herojskom potezu bruji država: “Moja dužnost je da pomažem”

Pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Mladen Jovičić, nakon što je pomogao porodici čije se vozilo zapalilo na autoputu Doboj – Banja Luka, a za portal “Avaza” je otkrio šta se dešavalo tog dana. Dodao je da ga je nakon herojskog čina i pokazane ljudskosti nazvao ministar odbrane Zukan Helez te ističe da se nada uskoro susretu s ministrom Helezom.

Kulja dim

-Kada sam krenuo na posao na autoputu Doboj – Banja Luka u mjestu Prnjavor primjetio sam s desne strane auto marke Peugeot i tri meni nepoznate osoba ispred vozila stoje.

Stao sam i u tom trenutku sam vidio da iz auta kulja dim i vatra. Otrčao sam do svog vozila po aparat za gašenje vatre. Nisam uspio ugasiti vatru, auto je izgorjelo – kazao je Jovičić

Ljudi su, dodaje, bili ispred vozila, a kako su mu kazali krenuli su u Banju Luku u bolnicu.

-Moja dužnost je kao građanina, ali i pripadnika Oružanih snaga BiH da pomažem te sam odmah oca i kćerku sam povezao u Banju Luku, a treća osoba je ostala da sačeka policiju. Ostavio sam ih u bolnici i otišao na posao – dodao je Jovičić.

Poziv ministra

Istakao je da bi ponovo isto uradio. Dodao je da ga je nakon herojskog čina i pokazane ljudskosti nazvao ministar odbrane Zukan Helez te ističe da se nada uskoro susretu s ministrom Helezom.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.