Ogrešević bez ustručavanja: “Posljednje sankcije Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država su dale vjetar u leđa Schmidtu”

Predsjednik NES-a Nermin Ogrešević smatra da su sankcije Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država bile vjetar u leđa visokom predstavniku Christianu Schmidtu.

Ogrešević je ovo izjavio nakon što je visoki predstavnik suspendovao Zakon o nepokretnoj imovini RS.

“Konačno! Dobre vijesti za državu Bosnu i Hercegovinu i sve Bosance i Hercegovce. Visoki predstavnik Christian Schmidt je upotrijebio ovlasti i suspendovao Zakon o nepokretnoj imovini RS.

Posljednje sankcije Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država su dale vjetar u leđa Schmidtu”, ocijenio je.

Očekuje da se ovim neće zaustaviti Schmidtovo djelovanje, nego da će, kako je naveo, poništiti ostale neustavne zakone za koje je istakao da je njima član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik namjeravao prenijeti nadležnosti sa državne na entitetsku vlast.

“Bosna i Hercegovine je preživjela mnoge zulume i zulumćare, preživjet će i Milorada Dodika”, zaključio je predsjednik NES-a Nermin Ogrešević.

Podsjećamo, Dodik je poručio visokom predstavniku da mu “preporučuje da danas kupi jednosmjernu kartu za Njemačku”. Iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država su saopćili da je “međunarodna zajednica morala reagovati”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.