Ogromna saobraćajna gužva na magistralnom putu M-17, pogledajte snimak sa lica mjesta

Na magistralnoj cesti M-17 od Mostara prema Jablanici su velike gužve u saobraćaju. Vozi se otežano u kilometarskim kolonama uslijed velike frekvencije vozila i loših vremenskih uslova kao i pojedinih dionica magistrale.

Inače je vikendom na ovoj magistrali velika frekvencija saobraćaja, a danas je dodatno pojačana zbog održavanja tradicionalnog mevluda u Blagaju koji je okupio destine hiljada vjernika.

Poseban izazov za vožnju je kroz Donju Jablanicu jer je na jednoj dionici magistralne uklonjen asfalt uslijed radova, koji su upravo u cilju smanjenja gužve tokom ovog vikenda obustavljeni, da bi se saobraćaj mogao odvijati u obje trake.

Na toj dionici magistrale se izvode radovi na sanaciji slijeganja trupa ceste koji su trebali biti okončani 12. maja, ali da su zbog vremenskih uslova produženi za sedmicu dana.

Kako je najavio izvođač radova od ponedjeljka će biti postavljena saobraćajna signalizacija, te će se saobraćaj odvijati naizmjenično dok se radovi koji su produženi do 19. maja ne okončaju uspješno.

Podsjetimo da je ova saobraćajnica najprometnija magistrala u našoj zemlji i da se neprestano stvaraju gužve zbog radova na pojedinim dionicama ceste.

Ali ne nalazi se sistemsko rješenje kako bi se radovi izvodili bez velikih reperkusija na učesnike i pronalazak adekvatnog rješenja, da se saobraćaj konačno odvijao normalno i bez zastoja, javlja Klix.ba.

OPŠTE INFORMACIJE BIHAMK-a

Stanje na cestama 13. 05. 2023. u 18 : 35 sati

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Kako smo obavješteni od izvođača radova, do ponedjeljka 15.05. otvorene su obje trake u Donjoj Jablanici, na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar. U ponedjeljak će se ponovo zatvoriti jedna traka i saobraćaj će biti regulisan semaforima.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići) i Bihać-Kamenica.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta – javlja BIHAMK.

Pogledajte snimak sa M-17.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.