OHRABRUJUĆE VIJESTI, ŠVICARSKA POMAŽE BIH U naredne četiri godine će osigurati još 142 miliona KM za konkretne razvojne projekte!

Program saradnje Švicarske u Bosni i Hercegovini za naredne četiri godine bit će predstavljen danas u Sarajevu.

Novi Program saradnje je izraz opredijeljenosti Švicarske za nastavak dugogodišnjeg partnerstva s Bosnom i Hercegovinom, saopćeno je iz Ambasade Švicarske Konfederacije u Bosni i Hercegovini.

Kako se navodi, tokom proteklih 25 godina, Švicarska je u BiH uložila više od 1,2 milijarde KM u razvojne projekte koji podržavaju angažman žena i muškaraca u BiH u oblikovanju vladinih politika za javne usluge koje su efikasne, održive i inkluzivne, za ekonomski rast i veću zapošljivost (naročito mladih) i za bolju zdravstvenu zaštitu za sve.

Švicarska je treći najveći donator u BiH, a u naredne četiri godine će osigurati još 142 miliona KM za konkretne razvojne projekte, koji će imati direktan utjecaj na živote ljudi u BiH.

U BiH tim povodom boravi i generalna direktorica Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) Patricia Danzi.

Čelnica Švicarskog programa međunarodne saradnje, ambasadorica Danzi će posjetiti Bihać, Zenicu, Žepče i Sarajevo kako bi na terenu vidjela rezultate koje je Švicarski program saradnje ostvario u BiH u proteklim godinama, navode iz Švicarske ambasade.

ČITAJTE I OVO: Neboder u New Yorku naručio stolariju od firme iz Bosne i Hercegovine

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.