Olujno nevrijeme praćeno gradom u bh. gradu i široj okolini: Pogledajte snimke…

Olujno nevrijeme praćeno gradom zahvatilo je šire područje Prijedora u poslijepodnevnim satima.

Na videu koji je objavila Facebook stranica “Bosnia Storm Chasers – prva BH zajednica lovaca na oluje” vidi se kako pada krupan grad u ovom gradu.

Nevrijeme će vjerovatno ostaviti posljedice na usijeve, a ne bi bilo prvi put i da ošteti automobile i ostalu imovinu građana.

Inače, u većem dijelu Bosne i Hercegovine danas su temperature bile preko 35 stepeni, pa ovakve prizore teško da je neko očekivao.

Uveče i tokom noći biće vedro i toplo, ponegdje je moguća i tropska noć, uz temperaturu veću od 20 stepeni Celzijusovih tokom cijele noći.

Najavljeno je da bi kiča večeras mogla pasti na istoku BiH.

Vjetar slab do umjeren istočni, u Hercegovini južni, a uvečer na istoku ponegdje pojačan.

Sutra se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab jugozapadni. Na sjeveru Bosne vjetar prije podne sjeverni i sjeverozapadni, a poslije podne u skretanju na istočni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 33 do 39 °C.

U Sarajevu sunčano. Poslije podne je moguć lokalni pljusak. Jutarnja temperatura oko 21, a dnevna oko 35 °C.

Temperatura u večeras 20 sati: Doboj i Čemerno 15, Kalinovik, Sokolac, Srebrenica, Foča i Rudo 19, Gacko i Han Pijesak 20, Višegrad i Drinić 21, Bileća, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Bugojno, Drvar i Novi Grad 22, Banjaluka, Bihać i Ribnik 23, Gradiška 24, Bijeljina, Tuzla, Sarajevo i Prijedor 25, Gradačac 27, te Trebinje 28 stepeni Celzijusovih.

Pogledajte snimak iz Oštre Luke, ali i iz Prijedora.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.