Olujno nevrijeme u Tešnju, čupalo drveća u Jelahu, Piljužićima… Na benzinskoj pumpi u Šijama uslijed udara groma došlo do zapaljenja elektro ormara

Jutros nešto iza 02:00 sata, područje općine Tešanj zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, grmljavinom i obilnom kišom. U roku od 30 minuta palo je 35 l/m2 kiše.

Najizraženije nevrijeme zabilježeno je na području mjesnih zajednica uz rijeku Usoru (Piljužići, Miljanovci-Lončari, Novi Miljanovci, Jelah, Bobare-Drinčići-Blaževci). Nije bilo evidentiranih prijava uslijed plavljenja objekata.

Jaki udari vjetra su uzrokovali čupanje drveća. Zabilježeno je 5 intervencija Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) uslijed pada drveća (Jelah, Piljužići, Bobare i dvije intervencije u Miljanovcima). Jedan stambeni objekat je znatno oštećen uslijed direktnog pada stabla. Zabilježeno je oštećenje i jednog putničkog automobila.

Zbog pada stabla na regionalni put RP-474 u Jelahu i Piljužićima, u prekidu je bilo odvijanje saobraćaja do uklanjanja drveća.

Uslijed udara groma došlo je do zapaljenja elektro ormara na benzinskoj pumpi Belamionix u Šijama, gdje je intervenisala ekipa PVJ kojom prilikom je prouzrokovana šteta na elektro ormarima.

Zbog oštećenja elektro vodova uslijed pada drveća (dalekovod Novi Miljanovci) došlo je do prekida u snabdjeveniju električnom energijom na području Novih Miljanovaca.

Također došlo je do manjih kvarova na elektro energetskim objektima na cijelom području općine. U toku su aktivnosti na otklanjanju istih, saopćeno je iz CZ općine Tešanj.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.