Opasna svađa face to face kod Senada Hadžifejzovića: “Izetbegović je slagao!” Zahiragić: “Izdaja bi bila da aplikaciju uopšte nismo predali! Morali smo!”

Damir Mašić iz SDP-a i Haris Zahiragić iz SDA ozbiljno su se sukobili u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića na Face televiziji i to lice u lice (face to face).

Mašić: Ja Vas mogu tužiti za klevetu. Zadajete niske udarce. Na šta aludirate? Stavljate se u službu advokata Izetbegovića. Niko nema ništa protiv Izetbegovića. Zarad istine, zašto je Izetbegović 22. 2. 2017. rekao da Softić ima legitimitet, a znao je da nema?! To je laž!

Zahiragić: To nije laž! Revizija je vanredni pravni akt!

Mašić: Izetbegović je slagao!

Zahiragić: Oni su primili aplikaciju koju je Softić podnio; on je izabran za agenta 2003. i tako je ostalo! Izdaja bi bila da aplikaciju uopšte nismo predali! Morali smo! Mašić treba pročitati kako se donose odluke u Predsjedništvu!

Mašić: Građani BiH će ostati uskraćeni za zadovoljenje pravde i istine presudom Međunarodnog suda pravde. To je potpuno šokantno! Građani BiH su ostali uskraćeni za odgovore! Ovdje je trebao biti Izetbegović i svi koji su bili uključeni u proces revizije. Moramo insistirati da se javnosti obrate svi pojedinci koji su učestvovali.

Zahiragić: Konaković je previše velik da bi došao u ovu emisiju. Pozvao sam njega ili Nenu Tromp na “Face to Face”. Oni su odbili, iz sebi poznatih razloga.

Ovo je pravna priča, ali postaje politička! Gospodin Nice je kazao da nikada nije znao procijeniti koliko košta postupak revizije. On želi debatirati sa najvećim pravnim stručnjacima.

On je kontradiktoran! Počeo je spominjati Hasana Čengića sada kada on ne može da odgovori! Nicea je diskreditovala Florence Hartmann koja je rekla da se zalagao da Milošević ne bude optužen za genocid. Nevenka Tromp i Nice kažu kako bi oni predložili odbranu, da agent ostaje Sakib Softić i da je potrebno milion eura – ne preko fondacije nego lično.

Pokušavali su prodati dokaz u krivičnom postupku! Naljutili su se što nisu dobili taj novac – rećeno je između ostalog.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.