Opasne tvrdnje izazvale pometnju: Opozicija u RS hitno, zbog Dodikove izjave da Dejtonski sporazum ne postoji, sazvala sastanak

Posljednje Vijesti

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović potvrdio je da će se sutra u Banja Luci, u prostorijama SDS-a, održati sastanak lidera opozicionih političkih stranaka te da će se nakon sastanka Šarović, Borenović i Nešić obratiti medijima.

“Razgovaraće se o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini”, poručio je Šarović.

Na pitanje novinara da li će na sastanku biti govora i o posljednjim izjavama člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika “da Dejtonski sporazum ne postoji i da je potreban novi politički dogovor u Bosni i Hercegovini” predsjednik SDS-a Mirko Šarović je dao potvrdan odgovor.

Sastanku će da prisustvovati predsjednici i SDS i PDP i DNS, te drugi opozicioni političari.

Inače, Milorad Dodik izjavio je:

“Ja sam za održavanje teritorijalnog integriteta BiH, a politički aranžman mora biti rezultat unutrašnjeg dogovora. Dejtonski sporazum skoro i ne postoji jer je uništen intervencijama međunarodne zajednice i zato moramo doći do novog dogovora koji može stabilizovati BiH u nekoliko narednih decenija”, što je naišlo na dosta komentara.

Da li će posljednja dešavanja pod upitnik staviti i “srpsko jedinstvo” koje je oformljeno nakon nametanja “Inzkovog zakona”?

Leave your vote