Opasno se zakuhava predizobrna stuacija, “frcaju iskre”: Koalicija Država javno prozvala Denisa Bećirovića, on im odmah odgovorio…

Koalicija Država danas je javno prozvala Denisa Bećirovića iz SDP-a, a onda su Kantonalni odbori SDP-a, NES-a, SBB-a i NiP-a na to reagovali saopštenjem za javnost.

U nastavku vam donosimo detalje reakcija.

Koalicija Država saopćila je prvobitno da izražava duboko razočarenje da kandidati za najviše pozicije u BiH bestidno pokušavaju iskoristiti ljude i svaku situaciju za prikupljanje jeftinih političkih poena.

“Najnoviji primjer toga je posjeta Denisa Bećirovića, potpredsjednika SDP-a i kandidata za člana Predsjedništva BiH Bihaću na dan dolaske učesnika regate kada je grad prepun Krajišnika iz svih gradova USK i dijaspore, koji se tu tradicionalno okupljaju tim povodom.

Nakon što se sa grupom krajiških domaćina iz vladajućih stranaka ASDA/ NES i SDP priključio masi građana, iskoristio je okupljenu masu i tu fotografiju objavio kao vlastito saopćenje uz tekst da je ‘hiljade građana Bihaća i Krajine srdačno dočekalo Denisa Bećirovića'”, naveli su.

Dalje navode da, nakon što su Krajišnici uvidjeli i reagovali na društvenim mrežama na ovu mainuplaciju, posuo se pepelom i ispravio objavu na Facebooku.

“Ipak to ne umanjuje njegovu odgovornost i namjeru da na tako jeftin način pokuša varati javnost. Ovim je ponovo pokazao da nema razlike u manirima, odnosu prema gradjanima i zloupotrebi javnih resursa u sebične, političke svrhe izmedju njega i Bakira Izetbegovića.

To je ista matrica i nikakvu promjenu građani ne bi vidjeli u Predsjedništvu izborom bilo kojeg od njih dvojice.

I kroz ove njihove postupke se najbolje vidi razlika i prava promjena koju očekuju gradjani u Predsjedništvu BiH, a koju bi sigurno donio kandidat Koalicije Država prof. dr. Mirsad Hadžikadić”, dodali su.

Zato, Koalicija Država poziva Denisa Bećirovića da se javno izvini Krajišnicima i bh. javnosti na pokušajima laži i zloupotrebe ljudi.

“Također, podsjećamo ga na pitanja koja mu je javnost Krajine uputila – neka objavi koliko je puta u 20 godina svoga parlamentarnog rada spomenuo Krajinu ili neki od krajiških problema predložio na dnevni red, kao i da odgovori da li je i kada posjetio Krajinu od zadnje kampanje kad je dolazio po glasove prije četiri godine i davao ista obećanja kao i sada?

Krajišnici posebno, su više puta dosad prevareni od loših i sebičnih političara. Ovaj put imaju izbor i nisu osudjeni na bezidejne i nekreativne populiste, koji sami sebe svakim danom sve više udaljavaju od naroda od kojeg očekuju podršku u oktobru”, zaključeno je.

Nakon saopštenja Koalicije Država uslijedila je i reakcija već ranije navedenih stranaka.

Kantonalni odbori SDP-a, NES-a, SBB-a i NiP-a u Unsko-sanskom kantonu demantovali su optužbe Koalicije Država na račun kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića da je iskoristio prepun Buihać kako bi poslao slike navodne podrške.

“U povodu lažnih informacija tzv. koalicije Država da kandidat ujedinjenje opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović nema masovnu podršku građana Unsko-sanskog kantona i Bihaća, ovim putem želimo demantovati iznesene laži.

Po ustaljenom receptu njihovih mentora iz SDA, Hadžikadićeva klapa marginalaca pokušava građane uvjeriti da ne vjeruju svojim očima i javno iskazanoj masovnoj podršci dr. Bećiroviću u Bihaću, nego da vjeruju njihovim tumačenjima iz Sarajeva.

Napominjemo da je dr. Bećirović uvjerljivo pobijedio u USK 2018. godine, a ove godine će pobjeda biti još uvjerljivija”, napisali su.

Kažu da će građani koji su masovno stali iza Bećirovića, na izborima demantirati podla podmetanja.

“SDA i njihovi sateliti do izbora mogu i hoće pokušati spinovati očitu istinu da kandidat ujedinjene opozicije uživa masovnu podršku građana.

Njihov spin prestaje njihovim porazom u oktobru. Sistem koji su stavili u funkciju širenjem dezinformacija može funkcionisati do oktobra, a tada će ujedinjena opozicija razmontirati i njih i njihovu vlast”, rekli su.

Bosna i Hercegovina masovno želi i podržava promjene, istaknuli su i dodali kako nikakve laži sluga sistema ne mogu promijeniti tu činjenicu.

“Svjesni smo da ogromna podrška dr. Bećiroviću brine režimske krugove i njihove sluge jer slične scene podrške stižu iz svih krajeva naše zemlje”, navodi se u zajedničkom saopćenju stranaka.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.