Opozicija iz RS ispred CIK-a, pljušte žestoke optužbe na račun predsjednika te institucije Suada Arnautovića

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović danas je u Sarajevu zatražio da Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine poništi izbore za predsjednika entiteta Republika Srpska.

Borenović je u obraćanju javnosti poručio da “nema odustajanja” i da se nastavlja borba za istinu i pravdu.

“Spremili smo žalbu CIK-u i Apelacionom vijeću Suda BiH vezano za pogrešne primjene prava s ciljem da CIK našu žalbu ocijeni po službenoj dužnosti.

Tražimo da se ponište izbori za predsjednika RS na svim izbornim jedinicama. Tako je propisao zakon.

Izbori se prema tom zakonu onda ponavljaju u roku od 14 dana, nikakva druga priča ne dolazi u obzir”, poručio je Borenović.

Dodao je kako su ovu izbornu žalbu predale tri opozicione stranke.

“Dostavili smo stotine dokumenata i dokaznog materijala koji su, da tako kažemo, armirani beton da se zaštiti Izborni zakon i demokratske norme kako bi CIK ili Apelaciono vijeće Suda BiH donijeli odluku o ponavljanju izbora”, naveo je predsjednik PDP-a – prenosi N1.

Jelena Trivić, kandidatkinja opozicionih partija za predsjednicu RS, kazala je da među dokaznim materijalom nalazi se i “sama sjednica CIK-a kao i gostovanje predsjednika CIK-a Suada Arnautovića na Face TV-u”.

“Arnautović je sinoć ličio na falsifikovani glasački listić, on jeste taj čovjek ali kao da je falsifikovan. Sraman je i udjel stranaca”, poručila je Trivić.

Na kraju je kazala da je na nekim izbornim mjestima, nakon novog brojanju glasova, imala “sve nule” gdje ih ranije nije imala…

“Zar smo idioti? Zar treba nekome izaći u susret zato što je prijetio neredima?”, upitala je Trivić jasno aludirajući na nedavni miting vlasti u Banjaluci.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.