Opozicija u RS-u optužuje vlast da koriste boračke organizacije, EUFOR sve nadgleda, SNSD u Banja Luci pravi veliki skup

U Banja Luci se će danas biti održan veliki skup pod nazivom “Sloboda”. Formalni organizator je Boračka organizacija Republike Srpske, a neformalni vladajuća koalicija na čelu sa SNSD-om.

Boračka organizacija RS (BORS) je odlučila stati iza skupa nakon odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta o suspenziji Zakona o nepokretnoj imovini RS-a i američkih i britanskih sankcija koje su uvedene Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović.

Ovaj skup nadzirat će i EUFOR.

“Potpuno smo svjesni događaja koji će se održati u Banjoj Luci. Naša procjena je da ovaj skup uglavnom organizira stranka SNSD, očekujemo mirno okupljanje nekoliko hiljada simpatizera, trenutno nema naznaka za prijetnje.

Događaj će nadzirati vojnici EUFOR-a u uniformama, međutim, glavna odgovornost za sigurnost i moguće intervencije snose lokalne vlasti i policijske snage.” poručili su iz EUFOR-a.

Opozicija u RS-u danima optužuje vlast da koriste boračke organizacije u svrhu zaštite ličnih i stranačkih interesa te manipulišu boračkim udruženjima samo kako bi zaštitili svoju pogubnu politiku.

Opozicionari su već najavili da neće prisustvovati skupu vlasti, a SNSD i partneri su na to reagovali kao što se i očekivalo – optužili su SDS i PDP da ruše srpsko jedinstvo, da su strani plaćenici i podanici Sarajeva i da žele silom srušiti vlast u RS-u.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.