Opozicija u RS zvoni na uzbunu: “Ovo je izdaja, Vlada je “pala”, nakon Sarajeva, kapitulirali smo i u Banjoj Luci”

“Situacija u RS nikada nije bila ovakva. Neviđeno je koliko krupne afere nas potresaju. Na to sve saznajemo da su prekršeni zaključci NSRS. Ovo je izdaja RS”, poručili su opozicioni zastupnici NSRS.

Pozvali su sve građane na prosteste koje će održati u subotu, 2. oktobra na Trgu Krajine s početkom u 17:30 sati.

“Spremni smo da protestima i narodnim buntom spriječimo gušenje medijskih i drugih svih sloboda u RS. Pogledajte koliko krupne afere potresaju RS, ovo nikada nije bilo. Ovo je neviđeno.

Na sve to saznajemo da su prekršeni zaključci NSRS. To je klasična izdaja RS i oni koji su ih prekršili su izdajnici. Moramo zaštititi RS od režima koji je pogazio sve i izdao RS i njen narod. Tome ćemo reći dosta”, rekla je Jelena Trivić iz PDP-a.

Miladin Stanić iz SDS-a kazao je kako postoji milion razloga zašto su potrebni protesti.

“Vlada medijski mrak. Ono što slobodnih medija ima, hoće da uguše. Onima koji radde u tim medijima otimaju hljeb, a narodu pravo na mišljenje.

Pozivamo građane koji su nezadovoljni radom režima da dođu u subotu, da im damo do znanja da nećemo dozvoliti da rade ono što rade. Protesti idu dok ne oborimo ovaj režim”, naveo je Stanić.

Nezavisni poslanik Nebojša Vukanović naveo je kako je pitanje dana kada će se Vlada RS povući.

“Sarajevska kapitulacija je bila očekivana, najavili smo sve kako će se odvijati. Ali, od jučer imamo kapitulaciju u Banjaluci.

Premijer se jučer tiho iskrao poslije aktuelnog časa crven u licu, a za njim i ministar Šeranić. Nisu se pojavili 24 časa. To je po mom mišljenju kapitulacija. Ako ne smiju doći pred zastupnike da odgovore na prosta pitanja građana, onda su abdicirali. Ova je Vlada de facto pala”, rekao je Vukanović.

Opozicioni zastupnici pozvali su vladajuće stranke da ne dižu lažnu paniku da će UKC RS ostati bez kiseonika i ne prebacuju krivicu na opoziciju.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.