in , ,

Oštar komentar Šemsudina Mehmedovića: “Cirkus kojim rukovode Vučić i Dodik ne prestaje sa obmanama javnosti!”

Zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović oštro je komentarisao dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Sarajevo

Zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović oštro je komentarisao dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Sarajevo.

Njegovu objavu sa Facebooka prenosimo u cijelosti.

“Sada može doći u Sarajevu, a ne u Banja Luku? Zašto?

Članovi Predsjedništva moje države su pokazali snishodljiv odnos spram predsjednika susjedne države. Ne prihvatam da se to radi u moje ime i u ime onih koje ja predstavljam. To je poniženje za sve nas.

Ovaj čin najbolje pokazuje sa koliko se kompleksnim pitanjima Bosna i Hercegovina kao država nosi i kako se koči rad Doma naroda Parlamenta BiH. Delegati iz bh. entiteta RS danas nisu podržali izmjene zakona kako bi olakšali nabavku vakcina. Sve se to čini kako bi se vršile dodatne blokade države.

Blokadu prave Vučićevi istomišljenici i politički sateliti u BiH

Današnja posjeta Vučića ne predstavlja ništa drugo nego predstavu za javnost. Da je to bilo koji drugi Predsjednik neke države bilo bi podnošljivo, ali Predsjednik Vučić, e to je već degutantno i ponižavajuće za sve one koji vole ovu zemlju. Isti onaj Vučić koji je tražio i javno propagirao ubistvo 100 Bošnjaka za jednog stradalog Srbina, i to Srbina koji se drznuo da učestvuje u agresiji na suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu. I sve to baš u danima kada proslavljamo nezavisnost naše zemlje.

Cirkus kojim rukovode Vučić i Dodik ne prestaje sa obmanama javnosti. Svima je jasno kakve su njihove namjere prema BiH. Ovo je čista politička propaganda i jeftini pokušaj da se Srbija predstavi kao neka utjecajna sila na Balkanu. Bez obzira na, navodnu, dobru volju koju smo danas vidjeli, pozadina ovog čina je mnogo dublja. Ne nasjedajmo na bizarne trikove koji ne priliče ozbiljnim političarima. Uhvatimo se posla i počnimo graditi naše unutarnje odnose ozbiljno bez utjecaja naših susjeda i njihovih satelita.

Nisam za produbljivanje krize, ali korektni i konkretni razgovori na nivou rukovodstva zemalja Bosne i Srbije, o svim otvorenim pitanjima, kao što su granice, korištenje vodnih resursa na Drini, dug Srbije prema Bosni, uzajamno priznavanje prava i obaveza…itd., svakako bi dobro došlo.

Ovako zbog 10.000 vakcina sumnjivog porijekla, ostavlja gorak okus kod svakog građanina Bosne.

Mnogo puta je Vučić krstario Bosnom, bez svraćanja na sarajevski aerodrome, a danas baš 2.Marta 2021. da doleti avionom do zračne luke u Sarajevu, je baš previše i od Vuka koji se Vučićem zove”, napisao je Mehmedović na Facebooku.

Ambasada Slovačke na vrlo neprimjeren način čestitala Dan nezavisnosti BiH

Perfidni predsjednik Hrvatske Zoran Milanović opet provocira: “U BiH su najuspješniji, niti je ko bolestan i u bolnicama, niti se vakcinišu”