in , ,

Oštra reakcija: “Demokratska fronta poziva ministricu vanjskih poslova Biseru Turković da se očituje u vezi UZP-ovskog zasjedanja u Mostaru”

Demokratska fronta objavila je vrlo žustro saopštenje koje prenosimo u cijelosti

Demokratska fronta objavila je vrlo žustro saopštenje koje prenosimo u cijelosti.

“Demokratska fronta poziva ministricu vanjskih poslova Biseru Turković da se očituje u vezi UZP-ovskog zasjedanja u Mostaru, sa kojeg su ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman i premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković poslali poruke nepoštivanja države Bosne i Hercegovine.

Potpuno je nedopustivo da ministar vanjskih poslova i premijer susjedne zemlje drže lekcije o tome kako treba urediti Izborni zakon Bosne i Hercegovine, posebno kada se ima u vidu da su njihove vizije potpuno identične rasističkim vizijama o nejednakoj vrijednosti glasova građana koje dolaze iz HDZ-a BiH.

Izborni zakon BiH nije pitanje o kojemu će odlučivati zvaničnici Republike Hrvatske, pogotovo kada se ima u vidu njihovo oštro protivljenje provođenju presuda Evropskog suda za ljudska prava koje nimalo ne idu na ruku HDZ-u, niti je pitanje samo pojedinih etničkih stranaka u BiH. Izborni zakon se može mijenjati tek uz saglasnost svih političkih predstavnika građana u BiH.

Šutnja koju ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, već duže vrijeme prakticira u pogledu nasrtaja zvaničnika Republike Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu i na stvari koje su unutrašnje pitanje Bosne i Hercegovine, je sklandalozna, i nedostojna funkcije koju Turković obnaša, saopšteno je iz DF-a.

RUBRIKA VJEROVALI ILI NE Roditelji iz Hrvatske “preko novina” se odrekli sina i snahe

Valentin Inzko u Mostaru bez zadrške: Nedopustivo da studentski domovi nose nazive po osuđenim ratnim zločincima!