Oštra reakcija iz kabineta Denisa Bećirovića: “Ovakvi jeftini propagandni trikovi Nešića, više nego prozirni, najviše govore o njihovom autoru”

Povodom javnog istupa ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića, u kojem je, komentirajući saopćenje Udruženja generala Armije Republike Bosne i Hercegovine, iznio niz uvreda i provokacija na račun člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića, oglasio se dr. Alija Kožljak, šef Kabineta člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića.

Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

“Jeftini propagandni trikovi”

-Nešić postaje kontradiktoran kada nakon stotina napada iz RS poručuje da im Bećirović ne smeta.

Samo naivni mogu povjerovati da se napadaju ljudi, koji im ne smetaju.

Ovakvi Nešićevi jeftini propagandni trikovi, više nego prozirni, najviše govore o njihovom autoru.

Već izvjesno vrijeme ministar Nešić dio je medijske kampanje usmjerene protiv člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića, tako da ne bira ni povod ni vrijeme da vrijeđa, insinuira i provocira, kako bi ostao prisutan u medijskom prostoru.

Posljednjih godina smo se uvjerili da političari iz bosanskohercegovačkog entiteta RS pokušavaju da privole i mobiliziraju dio javnosti, agresivnim napadima na one koji državu Bosnu i Hercegovinu vide kao jedinstvenu, cjelovitu i suverenu, a sve njene građane smatraju ravnopravnim.

Ne postoji drugo objašnjenje za neprestane reakcije i jeftini populizam ministra Nešića.

Izolacija i sankcije

Njemu je od građana Bosne i Hercegovine povjerena časna pozicija ministra sigurnosti države Bosne i Hercegovine, što podrazumijeva odgovoran i profesionalan pristup naspram sigurnosnih prijetnji i izazova, sve u cilju mira i stabilnosti, kao osnovnih preduslova prosperiteta i progresa.

Stoga je neprimjereno da gospodin Nešić poziciju ministra sigurnosti koristi za nacionalističku, prizemnu i uvrjedljivu retoriku – naglašava dr. Kožljak.

A što se ordena tiče, tu ćemo se za sada zadržati od komentara, jer Nešić i slični ovakvim djelovanjem vode RS putem izolacije i sankcija kakve postdejtonska Bosna i Hercegovina ne pamti.

Zbog svega toga, bilo bi prikladnije kada bi politika Nenada Nešića i drugih političara iz bosanskohercegovačkog entiteta RS, umjesto napada na člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića, bila usmjerena na razvoj i stabilnost cijele države Bosne i Hercegovine – zaključio je dr. Kožljak.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.