Otac Selme Agić se oglasio nakon udesa u kojem je smrtno stradala dr. Spahić: Nisu one poginule. Njih su ubili!

Doktorica Azra Spahić (25) iz sarajevskog Doma zdravlja, rodom iz Bihaća, smrtno je stradala sinoć na Marijin-Dvoru u Sarajevu. Nju je, vozeći Mercedes, na pješačkom prijelazu pokosio Armin Berberović zvani Berba, rođen 1996. godine iz Sarajeva. Uz nju, teško je povrijeđena još jedna mlada doktorica – Alma Suljić, te još jedna djevojka.

Nezvanično, dr. Suljić je u teškom stanju – ima prelom baze lobanje i vratne kičme, dok je druga povrijeđena djevojka stabilno – piše Radio Sarajevo.

Osoba za volanom Mercedesa, izvjesni ‘Berba’, nije imao položen vozački ispit, a bio je i pod utjecajem alkohola, zvanično je potvrđeno danas iz MUP-a.

Tragedija je ovo koja je brojne građane podsjetila na nesreću iz 2016. godine, kada je na pješačkom prijelazu, također na Marijin-dvoru, ugašen život dvije sarajevske studentice Selme Agić i Edite Malkoč.

Njihov život prekinuo je Sanjin Sefić, krećući se svojim vozilom brzinom od 105 kilometara na sat, a nakon što ih je usmrtio, pobjegao je s mjesta nesreće. Dobio je 17.5 godina zatvorske kazne.

Portal Radiosarajevo.ba danas je razgovarao sa Amirom Agićem, ocem ubijene Selme.

“Oni su ubijeni. Nisu oni stradali, niti poginuli, niti unesrećeni, a ni pregaženi. Njih, kao i tu doktoricu, su ubili”, govori nam vidno potreseni Amir Agić, pa nastavlja:

“Pogledajte šta se dešava u ovoj zemlji. Pa mi smo se toliko borili da dokažemo da je on kriv. Mi! Porodica! Obolio ja, oboljela porodica, kćerka i dalje ima traume, još uvijek se oporavlja… pa evo vidite Muriza Memića. Ubili mu dijete, a on godinama mora dokazivati da su ga ubili. Ma, nek’ nam je bog na pomoći.”

Agić smatra da ni oštriji zakoni, veće kazne, neće donijeti promjene.

“Nije do zakona, ni do države, sve je do ljudi. Dok se ljudi ne promijene, neće biti bolje. Ovo je katastrofa, kako se vozi, kako se divlja, niko nema mjere, ovo je strašno. Svaki dan sam na cesti i svaki dan doživljavam opasne, jezive stvari.”

Ne znam šta dalje reći, govori uznemireni Amir Agić.

“Kratki postupak. Ko shvata, shvatit će, toliko od mene”, zaključio je Amir Agić u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Marijin-Dvor sinoć, 26. maja 2023, došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros su dali više detalja o učesnicima nesreće, kao i stradalim. Kako navode, do nesreće je došlo u 23:30 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Maršala Tita – Dolina, u općini Centar Sarajevo.

Rodbina, prijatelji i kolege opraštaju se od mlade doktorice, a društvo traži odlučnu reakciju!

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.