in , ,

Otkriveni mogući sastavi za meč fudbalskih reprezentacija BiH i Francuske: Da li Zmajevi mogu iznenaditi velike favorite?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na stadionu Grbavica ugostiti selekciju Francuske u duelu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru naredne godine

Džeko i Pjanić
Džeko i Pjanić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na stadionu Grbavica ugostiti selekciju Francuske u duelu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru naredne godine.

Francuzi u ovaj meč ulaze kao veliki favoriti, pa ćemo fudbalere BiH vjerovatno gledati u nešto drugačijoj postavci igre.

Očekuje se da Zmajevi meč počnu u formaciji 5-3-2, a moguće je da istrči ovaj sastav:

Šehić, Hadžikadunić, Ahmedhodžić, Saničanin, Todorović, Ćivić, Pjanić, Cimirot, Krunić, Duljević i Džeko.

S druge strane pretpostavlja se da bi Francuzi mogli igrati bez klasičnog napadača, ali će Didier Deschamps na raspolaganju imati zaista moćan ofanzivni dio ekipe.

Planirano je da se igra u formaciiji 4-4-2 sa ovom početnom postavom:

Lloris, Pavard, Varane, Kimpembe, Hernandez, Pogba, Rabiot, Dembele, Coman, Griezmann, Mbappe.

Prije meča se oglasio i bivši selktor Mehmed Baždarević, s privremenom adresom u francuskom Sošou, koji smatra da Zmajevi nisu bez šansi protiv Trikolora.

Baždarević se nada iznenađenju.

“Ako nešto može biti sreća za nas, odnosno olakšavajuća okolnost, to je da Francuska u zadnjim utakmicama nije bila onako moćna kako to može biti. Samo bih poželio da u top-formu ne uđu u srijedu… Mislim da su prije sedam dana imali puno poteškoća u domaćem duelu s Ukrajinom (1:1), a i u nedjelju u Kazahstanu (0:2). Nije to bilo onako kako oni mogu igrati. Prema tome, oni su u nekom periodu koji nije baš najbolji, a svi znamo da je u fudbalu sve moguće”, kazao je Baždarević i nastavio:

“Zašto im mi ne bi napravili problema kao Ukrajinci? Ostajem veliki optimista zato što je to moja reprezentacija koju dobro poznajem i želim da tako bude. Šanse postoje, ne nekakve, nego realne. A sve zavisi od toga koliko ćemo mi biti moćni u našoj igri, odnosno dobro organizirani i uspjeti da neutraliziramo njihovu igru. To su važne stvari, bez obzira što smo svi svjesni da će biti jako, jako teško doći do cilja, jer bilo koji francuski igrač u svakom trenutku može napraviti razliku, pogotovo Mbappe, Dembele, Griezmann…”

Ko je ukrao srce režiserki Jasmili Žbanić: Skromni šampion, brzi samuraj, Damir Ibrahimović!

Borka Rudić oštro regovala na izjavu ministra Harisa Vranića: “Ovo je sramota i nezapamćen skandal!”