in , ,

Otkriveni su detalji ceremonije službenog preuzimanja dužnosti Christiana Schmidta, novog visokog predstavnika u BiH

Schmidt je iz Njemačke u BiH stigao prije par dana, a obišao je brojne kulturne znamenitosti. Svi, u domovini i dijaspori se nadaju da je ovo konačni kraj postratne krize koja u BiH ne prolazi.

Novi visoki predstavnik Christian Schmidt iz Njemačke je stigao u BiH prije par dana, a sada su otkriveni detalji preuzimanja funkcije visokog predstavnika.

Primopredaja dužnosti novog visokog predstavnika međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Christiana Schmidta i bivšeg Valentina Inzka bit će održana u ponedjeljak, 2. augusta, u Sarajevu, javlja Anadolija.

Planirano je i održavanje prijema kada će se novi visoki predstavnik Schmidt, bivši Inzko, te državni sekretar u Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke Miguel Berger i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić obratiti zvanicama.

Za 3. august planiran je sastanak visokog predstavnika Schmidta s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Nastupna press konferencija novog visokog predstavnika za BiH održat će se 4. augusta 2021. godine.

Podsjetimo, Schmidt je iz Njemačke u BiH stigao prije par dana, a obišao je brojne kulturne znamenitosti. Svi, u domovini i dijaspori se nadaju da je ovo konačni kraj postratne krize koja u BiH ne prolazi.

Poznato kada naša gazela Amel Tuka trči za zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju

Benjamina Karić ugostila novog visokog predstavnika Christiana Schmidta: Prva institucija koju je posjetio po dolasku u BiH