Otkriveno koliko je novca Dodik dao harmonikašu nakon što je izvrijeđao Christiana Schmidta

U Banja Luci na Trgu Krajine održan je skup “Sloboda” čiji je inicijator navodno bio BORS, iako su skupu prisustvovali brojni pripradnici vladajućih stranaka, posebno SNSD-a.

Opozicija u RS je “bojkotovala” ovo okupljanje,

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik dočekan je na Trgu Krajine pjesmom.

– E moj Schmidte ne kači se s nama, ubit će te lole – pjevali su građani prilikom Dodikovog dolaska. Dodika je pratio harmonikaš, kojeg je lider SNSD nagradio tj. “zakitio” novčanicom od 100KM.

Prema procjenama policije na skupu koji je bio u navodnoj organizaciji BORS-a prisustvovalo je blizu 18.000 ljudi, mada ta cifra djeluje malo nerealno.

Brojni učesnici su stigli autobusima koji su napunili takozvani “Kraš parking” u centru grada.

Bilo je mnogo trobojki na skupu, a bio je i jedan čovjek koji je nosio transparent sa likom ratnog zločinca Ratka Mladića koji je ubrzo uklonjen.

Član Predsjedništva Milorad Dodik je u svom obraćanju novinarima istakao da je ponosan na ljude koji su organizovali skup.

– Mislim da je ovo veličanstveno. Zaista sam ponosan na ljude koji su organizovali, bez ijedne riječi mržnje, bez ijedne provokacije. Želim svima sretan povratak kući, mnogi su došli iz raznih krajeva, ponosan sam na istinske patriote.

“Mislim da je ovo veličanstveno. Zaista sam ponosan na ljude koji su organizovali, bez ijedne riječi mržnje, bez ijedne provokacije. Želim svima sretan povratak kući, mnogi su došli iz raznih krajeva, ponosan sam na istinske patriote”.

Ipak, to itekako pobija činjenica da se danas u Banja Luci pjevalo protiv visokog predstavnika Christiana Schmidta te da je Dodik uprkos sramotnim poruka “zakitio” harmonikaša koji je svirao.

U pjesmi je bilo i više od onoga što se naziva “govorom mržnje”.

Uprkos tome, kako je kazao u sramotnoj izjavi za medije, Dodik je ponosan na skup jer kako tvrdi “nije izrečena nijedna uvredljiva riječ”.

“Došlo je ljudi iz cijele RS, nisu štedjeli vrijeme. Pandemija nas je odaljila od okupljanja. Ovome niko ne može da prigovori ništa, činjenica da je BORS organizovala ovako veličanstven skup i ja sam to podržao zajedno sa svojim saradnicima.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.