Otkriveno šta su Senad Hadžifejzović, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić dogovorili na večeri u Beogradu

Događaji Posljednje Vijesti

“Vučić, Vlada Srbije, FACE, Vijeće ministara BiH, Univerziteti Beograd-Sarajevo prave Naučno-tehnološki park u Sarajevu”, najavio Senad Hadžifejzović u Centralnom dnevniku na Face televiziji.

Hadžifejzović: O čemu se radi, vidjet ćete u prilogu, ostao sam dan duže, nakon intervjua da bih snimio to čudo koje je izgrađeno u Beogradu.

Hadžifejzović na večeri nakon intervjua od Vučića i Brnabićke tražio konkretan čin, potez, djelo koje bi potvrdilo Vučićeve garancije mira, saradnje i ekonomskog napretka. Tražio je projekat na nivou dvije države, bez entiteta.

Vučić je predložio da Srbija finansira izgradnju Naučno-tehnološkog parka u Sarajevu! Srbija će kompletan projekat finansirati u omjeru 80% naprema 20%. Isti takav projekat već postoji u Beogradu na Zvezdari.

“Šema je jednostavna: država gradi veliki objekat u koji po vrhunskim kriterijima dolaze najmlađi inovatori, programeri, genijalci sa svojim idejama i izumima. Univerzitet i vrhunski stručnjaci, profesori, inžinjeri ih preuzimaju, pomažu im u razradi ideje i izradi proizvoda i projekta.

Efekat: prostor, organizacija, šema i pomoć države su toliko veliki da mogu da prihvate veliki broj pametnih. Rezultat: vidjet ćete sada nekoliko momaka sa svojim proizvodima i izumima.

Primjer: jedan dečko iz ove grupe je u ovoj zgradi osmislio projekat koji sada zapošljava 700 mladih. Drugi momak iz ovog naučno-tehnološkog parka prošle godine je uplatio, iako je zakonom oslobođen od poreza, 20 miliona eura, što znači da mu je prihod bio veći od 100 miliona eura.

E, to ćemo da napravimo u Sarajevu. Evo javne obavijesti rektoru sarajevskog univerziteta i predsjedniku vijeća ministara. U ponedjeljak vam dolazi naše pismo, obavijest, plan i onda neka dvije države i dva državna univerziteta odmah dogovore, a dogovorit će, a za to vrijeme idemo u izgradnju parkova u Mostaru, Tuzli, Banjaluci…

Face je u ovom projektu nosilac-prenosilac ideje i realizacije, bez naknade, samo zbog naše djece da nam ostanu ovdje. Napravili smo fondaciju djeca srebrenice, školovali najmanje 500 novinara, branili državu, ugradili sebi stentove, zaboravili na svoju djecu, potrošili svoje vrijeme i život, napravili TV za narode i građane, ništa nismo tražili ni dobili….dobili…kao i svaka budala svjesna svojih ideala i uporna u realizaciji ideala dobili smo kaznu, napad, blokadu, pljuvanje….Kako na taj primitivizam, pećinski autošovinizam odgovoriti?

Samo na jedan način – znanjem, školovanjem, učenjem, novim generacijama koje neće biti glupani, koje neće više zatucati ni politika ni vlast pa ni mediji, već će biti ono što jesu ali nemaju priliku da se ovdje dokažu – individulaci genijalci koji će postati masa. Pogledajte šta ćemo napraviti u BiH. Kao da smo bili u 2050-toj godini”, kazao je Hadžifejzovič.

Pogledajte snimak.

Leave your vote