Otvoren testament Đorđa Balaševića! Supruga potvrdila: On je do kraja volio lijepu, ali sirotu!

Crna hronika Posljednje Vijesti

Kantautor Đorđe Balašević preminuo je 19. februara od posljedica korona virusa, a za sobom je ostavio suprugu Oliveru, kćerke Jovanu i Jelenu i sina Aleksu.

Odmah nakon smrti proslavljenog muzičara pokrenute su spekulacije o njegovoj zaostavštini, kao i kome će ostaviti svoj imetak.

Njegova supruga Olivera potvrdila je da je dio zaostavštine njenog supruga Đorđa Balaševića, prema njegovoj želji, predat Akademiji umjetnosti u Novom Sadu gdje su se školovale njihove kćerke Jovana i Jelena.

Prema njenim navodima, porodica Balašević je uručila donaciju u vrijednosti od oko 30.000 eura.

Potresan govor održala je Olivera Balašević u ime porodice, što je ujedno i prvo njeno pojavljivanje i obraćanje u javnosti nakon odlaska “panonskog mornara”.

“Obraćam vam se u ime porodice. Zagledana u ove crvene zatvorene kofere, koji pamte sretne trenutke i aplauze širom regiona, pomislila sam kako je put kojim idemo čudan. Od moje troje djece dvoje je ova akademija iškolovala. Na ovaj način želimo da se zahvalimo dragim profesorima, Gradu Novom Sadu, građanima Novog Sada i onima koji su na kreativan način učestvovali u danu kada je Đorđije otišao, kada nas je napustio. U ovim danima, koji su neoprostivo teški mojoj djeci i meni, kao roditelj želim da se na ovaj način zahvalim. Na naličju akademske stvarnosti kojoj smo ja i moja porodica izloženi, nekoj drugoj stvarnosti koju moram da pomenem, kao javne ličnosti, postoje određena nagađanja o nekakvom testamentu. A sistem nas je negdje naučio da postoji termin imovinska rasprava. Na spisku onih koji nasljeđuju zaostavštinu nalaze se moja djeca i nalazi se Akademija umjetnosti”, rekla je Olivera.

“Vasa Ladački je bio zaljubljen u lijepu, ali sirotu. Moj Đorđe do kraja i na kraju bio je zaljubljen u lijepu, al sirotu i tako će biti zauvijek. Hvala vam”, zavšila je Balaševićeva.

Dekan Akademije, profesor Siniša Bokan zahvalio se porodici Balašević na donaciji.

“Potpisivanje ugovora za opremu koja je vrijedna oko 30.000 eura mnogo nam znači. Ona je neophodna Akademiji umjetnosti i vrlo funkcionalna u podsticanju naših studenata na rad na polju produkcije filmskih radova. Studenti će imati priliku da nauče da koriste ovaj sistem tehnike u svom radu i da na taj način razvijaju svoje znanje u okviru struke za koju se školuju. Ova oprema je nešto što je već korišteno u promociji filma Đorđa Balaševića i zato nam je još draža. Uvijek kada smo se obratili porodici Balašević, bili su tu da nam pomognu. Hvala im na svemu – rekao je dekan Bokan.

Olivera je na svom profilu na Fejsbuku objavila i dio iz svoje knjige “Planeta dvorište” u kojoj je opisala svoj dolazak u Novi Sad i koliko je siromašna bila.

Veliki umjetnik preminuo je 19. februara u 68 godini, a sahranjen je na novosadskom Novom groblju, u prisustvu najuže porodice.

Đorđe i Olivera Balašević su 41 godinu živjeli svoju bajku. Njihova ljubav iznjedrila je stotine njegovih pjesama, bezbroj romantičnih izjava i, što je najbitnije – troje djece. Mnogi njihovu ljubav vide kao jednu od najromantičnijih na ovim prostorima, opjevanu u njegovim pesmama, ovjekovečenu u njenim osmjesima.

Leave your vote