Ova narodna pjesma iznenada zaludila korisnike društvenih mreža Balkana, trenutno broji preko 4 miliona pregleda

Društvene mreže izvor su brojnih trendova, ali i pjesama koje su nas, čak i na potpuno nepoznatom jeziku, u stanju zaraziti. Jedna takva sada je iz Bugarske potpuno osvojila korisnike TikToka.

“Na kitarata Vasko žabata, toi ste sviri dragi gosti samo za vas”, glase pomalo bizarni stihovi pjesme koja je u kratkom roku osvojila društvene mreže.

TikTok preplavili su sadržaji sa ovom melodijom, a mnogi korisnici vjerovatno su je dijelili ni ne znajući o čemu pjesma zapravo govori – javlja Klix.

Riječ je o, sada već, viralnom narodnom hitu bugarske grupe “Kamčia orkestar”, a izdvojeni stihovi koji su zapravo dio refrena, u prijevodu znače:

“Na gitari je Vasko žaba, on će svirati, dragi gosti, samo za vas”.

Pjesma koju su prozvali “Vasko žabata”, u orginalu se zove “Kombajn – vršalica”, a iako su mnogi mislili da je Vasko pjevač benda, ispostavilo se da je on zapravo gitarista.

Iako prvi put objavljena prije 8 godina, zahvaljujući popularnosti koju je stekla preko noći, pjesma sada broji 4 miliona pregleda na YouTubeu, a ispod se, iz minute u minutu, ne prestaju nizati ni brojni komentari.

“Živio Vasko Žabata, hvala mu što nam je svima poklonio ovakav klasik”, napisao je jedan korisnik, dok je drugi dodao:

“Što duže slušam i gledam, sve više otkrivam savršenstvo ovog remek-djela”.

U nekim od najpopularnijih TikTok objava sa ovom melodijom u pozadini, korisnici su otkrili da im je pjesma “00-24 sata u glavi”, a možete ih pogledati u nastavku.

Ovo, inače, nije prvi put da potpuno “nepoznata” pjesma postane trend na TikToku.

Slična situacija desila se i početkom godine, kada su se neke od svjetskih zvijezdi pridružile trendu snimajući se uz pjesmu bh. folkera Fazlije “Helikopter”.

Pogledajte snimak.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.