Ova priča obilazi Balkan: Maleni jedanestogodišnjak pronašao novčanik pun novca i vratio ga vlasniku!

Događaji Posljednje Vijesti

Zadarski gradski vijećnik Mate Lukić opisao je na svom Facebook profilu situaciju koja ga je oduševila na trajektu Jadrolinije između Brbinja i Zadra.

Naime, Mate je objavio sliku nasmijanog dječaka koji drži sladoled, a u opisu je otkrio kako je dječak vratio vlasniku izgubljeni novčanik.

“Ovaj dječak se zove Niko. Niko je s patrolom rangera Zadarske općine krenuo u Zadar s Brbinja. Pronašao je ogromnu količinu novca na trajektu Jadrolinije. Nakon što je prepoznao putnika kojemu je ispao, Niko je pokazao prstom i rekao nam da mu odnesemo novac”, započeo je Mate svoju objavu.

“Gospodin nije bio ni svjestan da je izgubio novac. Niko je bio u posjetu ocu koji mukotrpno odrađuje sezonu. Niko ima 11 godina i sad sretno liže sladoled koji je dobio za nagradu od gospodina kojemu je vratio tisuće kuna”, napisao je Lukić.

“Njegov tata, koji radi težak posao na suncu, bio je tako ponosan kad je čuo da je Niko vratio novac. A na dječaku se vidi da je neiskvaren. Obradovao se sladoledu, a da je pokvareno dijete, mogao mu je kamion kupiti”, rekao je Lukić za Index.

Leave your vote