Ovako se gradi BiH: Pogledajte kako đakon Branislav Rajković i bh. pjevač zajedno izvode ilahiju

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić je na svom Facebook profilu objavio video u kojem trebinjski đakon Branislav Rajković i Armin Muzaferija uče ilahiju.

Oni su u Trebinju izveli ilahiju “Dođi, vidi ašk šta čini”, a sve se dešavalo na manifestaciji “Večer duhovne muzike i sevdalinke” čiji je pokrovitelj bilo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, objavio je ministar Ramić

“I ovo je BiH” napisao je ministar Ramić

Podsjetimo da su đakon Rajković i Muzaferija i 2020. godine, također u Trebinju, izveli ilahiju, što je izazvalo brojne pozitivne komentare.

Inače, Muzaferija rođen je 1. decembra 1988. u Visokom (SFRJ), u muzičkoj porodici.

U 2000. godini dobio je nagradu za najperspektivnijeg mladog interpretatora na tradicionalnom muzičkom Festivalu u Zenici. U 2001. godini pobijedio je na istom festivalu, nakon čega su uslijedile mnoge nagrade na lokalnim i regionalnim takmičenjima mladih talenata.

Krajem ljeta 2007. otišao je na usavršavanje engleskog jezika u Ujedinjeno Kraljevstvo, gdje je pohađao Univerzitet u Cambridgeu.

Po povratku upisao je Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Sarađivao je 2007. s bosanskohercegovačkim pjevačem Harijem Varešanovićem koji je autor i aranžer kompozicije

“Još te volim”, a s kojom je Muzaferija nastupio na festivalu Melodije Mostara 2007. i osvojio drugu nagradu stručnog žirija.

Nastupom na Sunčanim Skalama 2007. u Herceg Novom s pjesmom “Povedi me”, koju potpisuju Varešanović i Fahrudin Pecikoza, osvojio je peto mjesto.

U Hrvatskoj je nastupio na turneji “Veče sevdaha” u Zagrebu, Rijeci i Puli. Također je bio dio turneje u čast grupe Indexi, gdje je nastupao s Harijem Varešanovićem, Akijem Rahimovskim, Mladenom Vojičićem Tifom, Željkom Bebekom, Teškom industrijom i drugim poznatim muzičarima.

Nastupao je 2008. godine na 12. Hrvatskom radijskom festivalu gdje je nagrađen sa dvije nagrade za pjesmu “Gdje mi ljubav spava”. Osim muzičke karijere, ostvario je i prvu glumačku ulogu u kratkom dokumentarno-igranom filmu Marimaga, premijerno prikazanom u okviru manifestacije “Sarajevo kojeg više nema”.

Osim pojavljivanja u filmu, Muzaferija je pjevao sevdalinku “Kad ja pođoh na Bembašu”, koja je ujedno i “sound-track” filma.

Oženjen je i ima dvoje djece.

Pogledajte video sa Branislavom Rajkovićem.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.