Ovo je bez komentara, užasni prizori na rijeci u bh. gradu: Plutale kokošije glave…

Neodgovorni pojedinci su u rijeku Vrbas, u dijelu koji protiče kroz naselje Lazarevo u Banjoj Luci, bacili kokošje glave i perje.

Ovaj užasavajući prizor su zatekli ribolovci, koji su za Srpskainfo ispričali da se, nažalost, često suočavaju sa sličnim situacijama.

Kažu da je, rijeka Vrbas za pojedince postala deponija umjesto, blago koje trebaju da čuvaju, kao jedan od najvrijednijih resursa koje ima Banja Luka.

“Najtužnije je što to vjerovatno nije uradio neko ‘sa strane’, već neko ko živi u blizini Vrbasa.

Ovako je tim pojedincima vjerovatno bilo lakše da se riješe neželjenog otpada, bez razmišljanja o posljedicama.

Stvarno ne razumijem o čemu ti ljudi razmišljaju. Šta ne vide da ovako truju rijeku koja im se nalazi na kućnom pragu”, navode ribolovci.

Kao posljedica višegodišnje borbe Čuvara rijeka, 2020 je pokrenuta globalna kampanja za spas rijeka u BiH od strane Fondacije Atelje za društvene promjene – ACT koju je podržalo 30 svjetskih okolišnih organizacije i poznati okolišni aktivist i oskarovac Leonardo DiCaprio.

Ispred ACT-a tokom sastanka, još jednom je naglašeno da su oči cijele BiH i cijelog svijeta usmjerene na Vladu FBiH i da je neophodna što brža reakcija vlasti za spas rijeka u FBiH od dalje razorne gradnje MHE.

U narednom periodu, Čuvari rijeka će napraviti kalendar realizacije “Plana zakonskih izmjena” u cilju zaustavljanja izgradnje MHE i na taj način započeti odbrojavanje do konkretnih zakonskih mjera od strane nadležnih institucija, s obzirom na činjenicu da i dalje traje izgradnja:

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.