Ovo je Bosanac koji je svojim potezom oduševio Hrvatsku: “Na baušteli bio u šest država, ali nikada ničije nisam uzeo!”

Vijesti

Munever Zahirović iz Bugojna zamolio je članove jedne grupe, da mu pomognu pronaći čovjeka koji je izgubio kovertu s novcima u Makarskoj.

“Pronašao sam koverat s imenom Emir Jugo (bomba). Molim svakoga ko poznaje ovog lika da mu javi neka mi se javi da mu vratim njegov novac.”, napisao je Munever.

Ubrzo se ponovo javio u spomenutoj grupi i otkrio da je pronašao vlasnika koverte s novcima.

“Hvala vam, ljudi, drago mi je da ste pokazali ljudskost u ovim teškim i tužnim trenucima. Ja evo s gospodinom Emirom na kafi i poruka svim ljudima ovog svijeta: stvarajte prijatelje, a ne dozvolite da vam papir nahrani srce mržnjom i pohlepom.

Kakav bi ja to čovjek bio kad bi to prešutio jer ko zna kako ih je on zaradio, ali to nije ni važno. Meni ovaj papir ne znači ništa, a njemu je to mnogo”, poručio je mladić čija je gesta oduševila brojne članove grupe.

Kontaktirali su ga sa portala Bugojno Danas za komentar, a on im je kazao:

“U Bugojnu sam rođen i odrastao i završio školu i onda sa 18 godina otišao jer sam vidio da dole nema budućnosti za mene, borio sam se cijeli život, na baušteli bio u šest država, radio na crno i svakako da bi zaradio za hljeba i ostvario nešto, zato nikad u životu ničije nisam uzeo zato što je to sve samo Božje iskušenje.

Leave your vote

-1 points
Upvote Downvote