Ovo je Bosanac koji je svojim potezom oduševio Hrvatsku: “Na baušteli bio u šest država, ali nikada ničije nisam uzeo!”

Munever Zahirović iz Bugojna zamolio je članove jedne grupe, da mu pomognu pronaći čovjeka koji je izgubio kovertu s novcima u Makarskoj.

“Pronašao sam koverat s imenom Emir Jugo (bomba). Molim svakoga ko poznaje ovog lika da mu javi neka mi se javi da mu vratim njegov novac.”, napisao je Munever.

Ubrzo se ponovo javio u spomenutoj grupi i otkrio da je pronašao vlasnika koverte s novcima.

“Hvala vam, ljudi, drago mi je da ste pokazali ljudskost u ovim teškim i tužnim trenucima. Ja evo s gospodinom Emirom na kafi i poruka svim ljudima ovog svijeta: stvarajte prijatelje, a ne dozvolite da vam papir nahrani srce mržnjom i pohlepom.

Kakav bi ja to čovjek bio kad bi to prešutio jer ko zna kako ih je on zaradio, ali to nije ni važno. Meni ovaj papir ne znači ništa, a njemu je to mnogo”, poručio je mladić čija je gesta oduševila brojne članove grupe.

Kontaktirali su ga sa portala Bugojno Danas za komentar, a on im je kazao:

“U Bugojnu sam rođen i odrastao i završio školu i onda sa 18 godina otišao jer sam vidio da dole nema budućnosti za mene, borio sam se cijeli život, na baušteli bio u šest država, radio na crno i svakako da bi zaradio za hljeba i ostvario nešto, zato nikad u životu ničije nisam uzeo zato što je to sve samo Božje iskušenje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.