Ovo je jako bitno, pokret Snaga Domovine: Treći blok za RS u Beču pozvao dijasporu da se u većoj mjeri angažuje za izbore 2022. godine

Događaji Posljednje Vijesti

U Beču je u reprezentativnom objektu Kursalon Hübner održan sastanak trećeg bloka za RS.

Organizator sastanka je Pokret Snaga Domovine (Bewegung vereinter Kräfte).

Na sastanku su bili prisutni predstavnici SDP-a Vojin Mijatović, SDA Edin Ramić, DF-a Mirsad Duratović, NDL-a Selvid Hurtić i predstavnik inicijative Moja adresa Srebrenica Ćamil Duraković. Razgovarano je o uključivanju dijaspore i važnost njene participacije na izborima koji se trebaju održati u oktobru 2022. godine.

“Po svim analizama, izbori koji se trebaju održati u oktobru 2022. godine su ključni u daljem razvoju naše domovine. Inicijativa koja je pokrenuta o stvaranju trećeg bloka u RS je jedna od rijetkih državotvornih inicijativa. Još jedan blok bi bio garancija za funkcionalnu demokratiju kao i garancija za slobodne medije”, rekao je Admir Mehmedović predstavnik Pokret Snaga Domovine.

Dodao je da bi to također bila garancija da građanke i građani imaju političku opciju koja bi se zalagala za bosanske vrijednosti, odnosno vrijednosti zajedništva, poštovanja različitosti, uzajamnog razumjevanja i solidarnosti.

“Zbog sveopšte negativne političke situacije u Bosni i Hercegovini i zbog iscprljenosti političkih kapaciteta, promjena u političkoj konstalaciji snaga je vrlo mala bez jakog involviranja dijaspore”, istakao je Mehmedović.

Leave your vote