Ovo nikako nije dobro, grozna situacija nedaleko od zgrade OHR-a u Sarajevu: Velika opasnost je za građane ovaj potporni zid, a Općina Centar kaže da je u privatnom vlasništvu

Potporni zid u Sarajevu, nedaleko od zgrade OHR-a, već dugi niz godina predstavlja opasnost, kako za pješake, tako i automobile.

Vremenom je obrušavanje ovog zida, koji se nalazi tik uz cestu, postalo sve konstantnije, međutim niko od ne poduzima ništa kako bi se to saniralo ili rješilo.

S obzirom da se sporni zid nalazi na području Općine Centar, kontaktirali smo općinsku službu kako bi dobili odgovore da li planiraju poduzeti određene aktivnosti, te da li je stvar, zbog koje se sanacija ovog zida odužila, imovinsko-pravnog karaktera.

Iz Općine Centar su kratko kazali da je riječ o zidu koji se nalazi u privatnom vlasništvu – javlja Klix.ba.

“Nakon izlaska na teren građevinskog inspektora Općine Centar utvrđeno je da je predmetni lokalitet u privatnom vlasništvu.

Budući da se radi o privatnom vlasništvu, jedino što Općina može uraditi je da putem inspektora naloži vlasniku da zaštiti lokalitet koji predstavlja opasnost za ljude i materijalna dobra.

To će nakon današnjeg inspekcijskog nadzora biti i učinjeno”, saopćili su nam iz općinskog kabineta.

Kako je fotoreporter portala Klix.ba svojim objektivom zabilježio, problem nije samo zid već i korov te trava koja izrasta neposredno uz i iza zida.

Naravno, sve to otvara mogućnost da insekti i životinje ozlijede prolaznike.

Također, dodatnu opasnost, pogotovo za djecu, predstavlja i željezo koje izbija iz zida.

Bila to nadležnost općine ili ne, neminovno je da se ovaj problem mora rješiti s obzirom da se nalazi nedaleko od centra grada i najprometnijih ulica u Sarajevu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.