Ovo se nije dogodilo od 1869. godine: Shrvani Donald Trump konačno napustio Bijelu kuću, sve je spremno za dolazak Joe Bidena!

Shrvani Donald Trump i njegova supruga Melania su upravo i zvanično napustili Bijelu kuću.

Helikopterom su otputovali za Floridu, tačnije u Miami, javljaju američki mediji.

Više od 25.000 pripadnika nacionalne garde koji će paziti na sigurnost tokom inauguracije Joea Bidena dovoljno govori o Trumpovu naslijeđu. Manje vojnika imaju stacionirano na Bliskom istoku

Donald i Melania neće biti na inauguraciji. Iz Bijele kuće.

Danas su izašli na glavna vrata, ali neće dočekati Bidenove. Melania će prekinuti i stogodišnju tradiciju…

Sada počinje veliko čišćenje. U nekoliko sati vojska i uposlenici dezinficirat će svih šest spratova i svaku od 132 sobe, svaki prekidač na liftovima i kvaku na vratima.

Nova prva dama Jill Biden odmah će se useliti u Bijelu kuću. Ono što Melania nije učinila. Ona je nekoliko mjeseci živjela u njujorškom penthausu odbijajući pridružiti se Donaldu. Nije joj se žurilo, a svoj dolazak je uvjetovala, kako su pisali američki mediji, novim predbračnim ugovorom, kojim je željela doživotno finansijski osigurati Barrona, svog i Donaldova sina.

Trump je ovako postao prvi predsjednik od Andrewa Johnsona 1869. koji je odbio prisustvovati prisezi svojeg nasljednika. Radio je u Bijeloj kući do posljednje sekunde svog mandata. Trumpovo nasljeđe, ono što ostavlja iza sebe, govori sve o njegove četiri godine u Washingtonu.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.