Ovo se nije dogodilo od 1869. godine: Shrvani Donald Trump konačno napustio Bijelu kuću, sve je spremno za dolazak Joe Bidena!

Globus Posljednje Vijesti

Shrvani Donald Trump i njegova supruga Melania su upravo i zvanično napustili Bijelu kuću.

Helikopterom su otputovali za Floridu, tačnije u Miami, javljaju američki mediji.

Više od 25.000 pripadnika nacionalne garde koji će paziti na sigurnost tokom inauguracije Joea Bidena dovoljno govori o Trumpovu naslijeđu. Manje vojnika imaju stacionirano na Bliskom istoku

Donald i Melania neće biti na inauguraciji. Iz Bijele kuće.

Danas su izašli na glavna vrata, ali neće dočekati Bidenove. Melania će prekinuti i stogodišnju tradiciju…

Sada počinje veliko čišćenje. U nekoliko sati vojska i uposlenici dezinficirat će svih šest spratova i svaku od 132 sobe, svaki prekidač na liftovima i kvaku na vratima.

Nova prva dama Jill Biden odmah će se useliti u Bijelu kuću. Ono što Melania nije učinila. Ona je nekoliko mjeseci živjela u njujorškom penthausu odbijajući pridružiti se Donaldu. Nije joj se žurilo, a svoj dolazak je uvjetovala, kako su pisali američki mediji, novim predbračnim ugovorom, kojim je željela doživotno finansijski osigurati Barrona, svog i Donaldova sina.

Trump je ovako postao prvi predsjednik od Andrewa Johnsona 1869. koji je odbio prisustvovati prisezi svojeg nasljednika. Radio je u Bijeloj kući do posljednje sekunde svog mandata. Trumpovo nasljeđe, ono što ostavlja iza sebe, govori sve o njegove četiri godine u Washingtonu.

Leave your vote