Ovo su detalji nesreće kod Historijskog muzeja u Sarajevu: Romobilista teže povrijeđen, taksista vozio pod dejstvom alkohola

U ulici Zmaja od Bosne danas se u 13:15 sati dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede, a taksista koji je upravljao vozilom koje je učestvovalo u nesreći je lišen slobode, potvrđeno je. Do nesreće je došlo na glavnoj saobraćajnici kod Historijskog muzeja, u pravcu centra grada. Tom prilikom sudarili su se automobil i romobil, a vozač romobila je zadobio teške tjelesne povrede.

Riječ je o muškarcu rođenom 1966. godine.

U nesreći je učestvovao i taksi vozilo, a vozač taksija je lišen slobode i to iz dva razloga.

Sarajevo: Taksista ometao policiju tokom uviđaja, utvrđeno da ima alkohola u krvi pa odveden u stanicu

Naime, on je ometao rad policijskih službenika prilikom uviđaja, a kada su policajci uradili alkotestiranje, utvrđeno je da ima određenu dozu alkohola u krvi.

Njega su, potom, policijski službenici lišili slobode prilikom čega je taksista pružao otpor te vrijeđao i uputio pogrdne riječi službenim osobama.

Nakon što je priveden u stanicu PU Novo Sarajevo, on je i uhapšen zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa”.

Osim toga, njemu je izdat i prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno omalovažavanja službenih osoba, potvrdila je za Klix.ba Mersiha Novalić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.