Ozbiljan snijeg pao je u bh. susjedstvu, stigle i veoma važne informacije za vozače!

U hrvatskom gorju je noćas počeo padati snijeg, koji se nastavio i jutros. Najava je to za nadolazeće dane, kada Hrvatsku čekaju jače zahlađenje i snijeg, kojeg bi trebalo biti posvuda – piše Index.hr.

Snijeg pada i u Zagrebu.

Snijeg pada i u još nekim nizinskim predjelima. Pada i u Slavoniji, u Donjem Miholjcu.

DHMZ je jutros u 7 sati objavio nove visine snijega. Navode tako da je na Sljemenu palo novih 11 centimetara snijega i da snježni pokrivač ukupno iznosi 41 centimetar.

Na Zavižanu je s novih 19 centimetara ukupna visina snijega 72 cm, a u Begovom Razdolju visina snijega iznosi 42 centimetara, od čega je 17 cm novog snijega.

Snijega na tlu ima diljem Like i Gorskog Kotara.

Važne niformacije za vozače

Zbog vremenskih uvjeta jutros se stvaraju problemi na cestama. HAK je iza oko podneva objavio nove podatke o stanju na cestama.

Za sav promet otvorene su autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb.

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama:

iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji (i obrnuto) mogu voziti autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče (zimski uvjeti su na državnoj cesti DC1 Čeglje-Karlovac-Vaganac-Ondić-Palanka-Vrlika -Očestovo (kod Knina));

iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri mogu voziti autocestom A6 Rijeka-Zagreb (zimski uvjeti su na DC3 Zdihovo-Delnice-Kikovica).

Prometna nesreća je na riječkoj obilaznici ( A7) u tunelu ŠKURINJE I u smjeru GP Rupa. Vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući državne ceste kroz Gorski kotar (DC3) Zdihovo-Delnice-Kikovica i kroz Liku DC1 Čeglje-Karlovac-Vaganac-Ondić-Palanka-Vrlika (Očestovo kod Knina).

“Vozačima savjetujemo da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila, na put ne kreću bez zimske opreme te voze s uključenim kratkim svjetlima na vozilima”, savjetuju iz HAK-a.

Zbog vode na kolniku zatvorene su pojedine ceste u Zagrebačkoj, Sisačko-moslavačkoj, Ličko-senjskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Kratka prognoza za Hrvatsku danas i sutra

Za danas iz hrvatskog hidrometeorološkog zavoda predviđaju u unutrašnjosti pretežno, a na Jadranu promjenljivo oblačno, povremeno s oborinama. Bit će kiše, na Jadranu mjestimice i pljuskova i grmljavine, a u višem gorju snijega.

Uz postupni pad temperature zraka susnježica i snijeg očekuju se i u nizinama, osobito sjeverozapadne Hrvatske, a mogući su ponegdje i uz obalu sjevernog Jadrana.

Na kopnu će puhati povremeno umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. U Dalmaciji umjeren do jak, na udare i olujan južni i jugozapadni vjetar, a na sjevernom dijelu umjerena do jaka bura u jačanju. Najviša dnevna temperatura od 1 do 7, na Jadranu između 7 i 13°C.

I sutra bi u unutrašnjosti ponegdje trebalo biti susnježice i snijega, a u Dalmaciji mjestimice kiše. Sutra će jutarnja temperatura zraka biti niža – od -4 do 0, na Jadranu između 2 i 7. Najviša dnevna će biti od -1 do 4, na moru između 7 i 11 °C.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.