Ozbiljan sukob “omladinaca” u Banja Luci, opasno se zakuhalo: Draško Stanivuković bi da poklanja zemlju, a Mladen Ilić je protiv

Posljednje Vijesti

Draško bi kao da daje zemljište, a ovi mu kao ne daju!

Grad Banjaluka spreman je da pokloni zemlju za izgradnju nove zgrade Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, kako bi se zaustavio kriminal i namjera da se za kupovinu jedne zgrade izdvoji 100 miliona KM novca građana.

Rekao je ovo gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, komentarišući zahtjev UIO za odobravanje dodatnih 63 miliona КM za kupovinu zgrade firme od „Grand Trejd“ u centru Banjaluke koja bi na kraju koštala 100 miliona KM.

Predsjednik DNS, Nenad Nešić, ranije je pozvao da se gradske vlasti da se uključe u ovu priču i pronađu adekvatnu lokaciju za zgradu, kako bi se izbjegli milionski troškovi.

-Poštovani gospodine Nešiću, Banjaluka je odavno krenula u borbu protiv kriminala i korupcije i uvijek će biti uključena u borbu protiv iste. Naša želja je da to urade svi drugi gradovi, kao i institucije. S tim u vezi, Banjaluka ima dovoljno zemlje i spremna je pokloniti dio za gradnju zgrade, koja se može napraviti napraviti deset puta jeftinija od one koju nudi Mile Radišić – rekao je Stanivuković u odgovoru.

Tvrdi da je zgrada pomenute firme, banjalučkog biznismena Radišića, locirana na mjestu nekadašnjeg “Picnog parka”, a koji UIO namjerava da kupi „sporna po mnogim pitanjima“ i da „ima dva nelegalno nadograđena sprata“.

-Grad Banjaluka je dao negativna mišljenja po pitanju gradnje ove zgrade, ali ih je resorno ministarstvo mnogim spornim dozvolama poništilo – rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik je dodao da će Grad Banjaluka poslati dopis Vijeću ministara BiH sa pomenutim prijedlogom, navodeći da nadležni organi ne smiju podržavati ovakve odluke i rasipanje novca iz budžeta koji pune građani.

Stanivuković poručuje da je PDP od početka bio protiv kupovanja ove zgrade, te da je predsjednik ove partije, Branislav Borenović, nekoliko puta pozivao UIO da treba da se uklope u odobrenu cijenu koja je više nego dovoljna za izgradnju ili kupovinu savremene zgrade.

Na ovakve najave odmah je reagovao predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić.

Skupština grada Banjaluke je jedina koja može da dodijeli bilo kakvo zemljište i svima je jasno da Draško Stanivuković nema takvu ambiciju, već želi da napravi još jednu političku priču, rekao je za ATV predsjednik Skupštine grada.

“Povodom izjave gradonačelnika Stanivukovića, da će on dodijeliti zemljište za izgradnju zgrade UIO BiH, prvo moram da kažem da je skupština grada Banjaluke, jedina koja može da dodijeli bilo kakvo zemljište, odnosno da raspoređuje imovinu grada.

Svima je jasno da on nema takvu ambiciju već da napravi još jednu političku priču na tu temu, a malo je degutantno i ironično da je čovjek, koji je takoreći zabranio republičkim institucijama, tj institucijama RS u Gradu Banjaluci da budu u prostorijama, odnosno ne daje im te prostore po posebnoj namjeni, nego želi da plaćaju po punoj cijeni, isključivo zbog političkog revolta prema republičkim institucijama, sada jednoj instituciji koja je na nivou BiH želi nešto da pokloni”, kaže Ilić i dodaje:

“To je iznos više od nekoliko miliona maraka. Na taj način žalimo se i pravimo određene ustupke kada je u pitanju nova gradska administracija, da nema dovoljno novca za razne projekte, a sad želimo nekome da poklonimo nekoliko miliona.”

Predsjednik Skupštine grada ističe da je bitno da se svi bave pozicijama za koje su izabrani.

“Misilm da je važno da se držimo onih pozicija koje obavljamo, a to je u ovom momentu i gospodina Stanivukovića i moja, lokalni nivo grada Banjaluka, svakako ne treba voditi neke politički ratove sa nekim nevidljivim protivnicima u ovom slučaju”, rekao je Ilić za ATV.

Podsjećamo, gradonačelnik Banjaluke rekao je da je grad Banjaluka spreman da pokloni zemlju za izgradnju nove zgrade Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine.

Leave your vote