Ozbiljne tenzije između Srbije i Kosova: Vučić poručio Kurtiju da ne prijeti već da ih slobodno tuži

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da razgovori sa Prištinom u Briselu neće biti laki, te da je bitno da se pokaže koliko se želi u dijalog, koliko se gleda u budućnost i mir.

Vučić je na pitanje televizije Pink da prokomentariše najave kosovskog premijera Aljbina Kurtija da će Kosovo tužiti Srbiju za genocid, rekao da albansko rukovodstvo svakog dana napada Srbiju.

“Kurti to sad ponavlja kao Paja Patak svaki dan i moja poruka njemu je – nemoj više da nam pretiš, uradite to! I nemojte da se igrate tih igara sa nama, pošto sam ja te škole odavno prošao, politički sam veteran, to kao on će nama da preti, mi ćemo strašno da se sekiramo, pa će neko da kaže evo mi ćemo da ih sprečimo, a vi priznajte nezavisno Kosovo. Te trikove možete nekom drugom”, rekao je Vučić.

Na konstataciju novinara Pinka da će Kurti u Briselu “praviti šou” jer je riješio na pregovore da povede i Sarandu Bogujevci, Vučić je rekao da se to još ne zna.

“Ona je teško stradala ali to nije pitanje celog naroda, i pitanje fer razgraničenja, takvih ljudi bismo mogli mi na desetine da dovedemo, ali kad to uradite onda dajete do znanja da ne želite razgovor”, rekao je Vučić i ponovio da razgovor nema alternativu.

Predsjednik Srbije je dodao da se napredak Srbije vidi u svemu i da je put do manastira Prohor Pčinjski u kojem je on danas odlikovan, mnogo bolji nego što je bio.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.