Ozbiljne tenzije na relaciji Zagreb – Beograd: Grlić Radman prozvao Vučića, stigao oštar odgovor

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je na izjave hrvatskog šefa diplomatije Gordana Grlića Radmana te je poručio kako se on miješa u unutrašnje stvari Srbije. U odgovoru na društvenoj mreži Instagram Vučić je rekao kako Grlić Radman po običaju vrijeđa građane Srbije. Inače, Grlić-Radman je u subotu Vučića nazvao ruskim satelitom.

“Hrvatski ministar ne samo da se brutalno miješa u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vrijeđa srpski narod i prijeti građanima Srbije.

Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i wartburg, možda i fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno”, rekao je Vučić.

Inače, Grlić-Radman je u subotu Vučića nazvao ruskim satelitom.

“Što se tiče Srbije, jedno su građani, a drugo je Vučić i njegova politika koja mora odlučiti na kojem će stolcu sjediti, neudobno je sjediti na dva stolca.

On ne bi trebao imati veliku dilemu. Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti utjecaj Rusa ili drugi maligni utjecaji koji bi narušili stabilnost zapadnog Balkana”, rekao je Grlić Radman.

Povodom izjave šefa hrvatske diplomatije reagovao je i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić koji je najavio upućivanje protestne note Zagrebu.

“U Hrvatskoj se sistemski godinama unazad gradi atmosfera mržnje prema Srbiji i srpskom narodu.

Samo jedan od takvih primjera je izjava hrvatskog ministra vanjskih poslova kojom napada Srbiju i predsjednika Aleksandra Vučića.

Niko nema pravo, a ponajmanje Hrvatska, dijeliti lekcije i brutalno se miješati u unutrašnje stvari Srbije.

ČITAJTE I OVO: Zagonetna odjava Centralnog dnevnika, Senad Hadžifejzović je javno otkrio određene detalje

Srbija je zemlja koja vodi suverenu i nezavisnu vanjsku politiku, koja je u interesu isključivo naših građana i našeg naroda”, poručio je Dačić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.