Panika među redovima, politički zemljotres u RS, odlučili su se ovaj potez: SNSD za večeras hitno sazvao sjednicu

Sjednica Izvršnog komiteta Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) bit će održana večeras s početkom u 20 sati, saopćeno je.

U prostorijama Sekretarijata Glavnog odbora SNSD-a će se održati, dok je konferencija za medije planirana nakon sjednice u 21 sat.

Dodik je, navodi se u saopćenju, potkopavao institucije BiH pozivajući na preuzimanje državnih nadležnosti i pokrećući stvaranje paralelnih institucija u entitetu RS.

Nadalje, navodi se kako je Dodik svoj službeni položaj u BiH iskoristio za akumuliranje ličnog bogatstva kroz podmićivanje, primanje mita i druge oblike korupcije.

Nakon što je Ministarstvo finansija SAD-a u decembru objavilo proširenu listu sankcionisanih osoba i kompanija iz Srbije, Hrvatske, Kosova i Bugarske, a koje se povezuju s korupcijom i drugim nezakonitim aktivnostima, “crna lista” je sada proširena i na firme i pojedince iz Bosne i Hercegovine.

Prema ažuriranoj listi, sankcije Sjedinjenih Američkih Država, a koje su povezane s Bosnom i Hercegovinom, uvedene su za:

Alternativnu televiziju iz Banje Luke zbog povezanosti s Miloradom Dodikom
Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine

U ovom trenutku Ministarstvo finansija SAD-a nije objavilo više detalja povodom sankcija, ali se očekuje da će određene informacije biti objavljene uskoro.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.