Panika među redovima, politički zemljotres u RS, odlučili su se ovaj potez: SNSD za večeras hitno sazvao sjednicu

Posljednje Vijesti

Sjednica Izvršnog komiteta Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) bit će održana večeras s početkom u 20 sati, saopćeno je.

U prostorijama Sekretarijata Glavnog odbora SNSD-a će se održati, dok je konferencija za medije planirana nakon sjednice u 21 sat.

Dodik je, navodi se u saopćenju, potkopavao institucije BiH pozivajući na preuzimanje državnih nadležnosti i pokrećući stvaranje paralelnih institucija u entitetu RS.

Nadalje, navodi se kako je Dodik svoj službeni položaj u BiH iskoristio za akumuliranje ličnog bogatstva kroz podmićivanje, primanje mita i druge oblike korupcije.

Nakon što je Ministarstvo finansija SAD-a u decembru objavilo proširenu listu sankcionisanih osoba i kompanija iz Srbije, Hrvatske, Kosova i Bugarske, a koje se povezuju s korupcijom i drugim nezakonitim aktivnostima, “crna lista” je sada proširena i na firme i pojedince iz Bosne i Hercegovine.

Prema ažuriranoj listi, sankcije Sjedinjenih Američkih Država, a koje su povezane s Bosnom i Hercegovinom, uvedene su za:

Alternativnu televiziju iz Banje Luke zbog povezanosti s Miloradom Dodikom
Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine

U ovom trenutku Ministarstvo finansija SAD-a nije objavilo više detalja povodom sankcija, ali se očekuje da će određene informacije biti objavljene uskoro.

Leave your vote