Par riječi zabrinutima sa banjalučke i sarajevske sećije: “Turci” žive u Turskoj; BiH nije samo od Marijin dvora do Čaršije

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović oglasio se iz Švicarske i osvrnuo se na prozivke koje dolaze iz BiH.

Njegovu objavu na facebooku prenosimo u cjelosti.

“PAR RIJEČI ZABRINUTIMA SA BANJALUČKE I SARAJEVSKE SEĆIJE”

“Oduševljavaju me natpisi i poruke sa jedne strane banjlučke sećije kako sam se prodao “turćina”, i sarajevske sećije kako sam protiv trojke jer valjda bez trojke nema Bosne i Hercegovine.

Fascinantno je kako i jedna i druga sećija godinama samo priča i priča, a niko prstom ne želi da makne iz svojih udobnih pozicija koje su definisane samo kritikom, neradom i ne činjenjem.

Poruka banjlučkoj sećiji, “turci” žive u Turskoj, a svi građani BiH su moji sugrađani i sa njima živim i planiram živjeti i praviti normalnu zemlju.

Poruka sarajevakoj sećiji, Bosna i Hercegovina nije samo od Marijin dvora do Čaršije i od šestorke do trojke, lijepo je laprdati iz udobnih i dobro plaćenih pozicija kako na budžetu tako i na projektima stranaca, al praviti zemlju sa svim njenim ljudima zahtjeva rad i samo rad.

A jedna poruka svim filozofima od Banja Luke do Sarajeva, ovo sve radim jer znam da nama u BiH treba ljubavi i razumijevanja, jer nam treba normalan život, a ne ludilo koje kreirati i svi vi svojim ego frustracijama.

Mrzjeti i osuditi je lako to zna svako, ali razumjeti, pričati, voljeti, raditi je odlika normalnih ljudi.

I da zaključimo zelena kravata nije ekskluziva samo SDA jer vas ona uvijek posebno frustrira, čisto da znate Patrijarh Srpski se potpisuje zelenom tintom, valjda tom vašom logikom i on sarađuje sa SDA.

Ja ću i dalje raditi svaki dan dok ovo ne postane zemlja rada i normalnih odnosa, a vi nastavite živeti u svojim ego vilajerima, jer postoji život i ljudi i mimo stranaka i partija, mimo vaših torova i ograda.

Dok svi vi ukupno ne napravite godišnje kilometara kao ja sam, teško da mogu uvažiti vašu kritiku i vaš stav, do tada da ste mi svi živi i zdravi sutra je novi dan, ja nastavljam raditi, a vi uz kafu na svojim sećijama nastavite onu staru kako niko i ništa ne valja sem vi i vaš nerad.

Živjela Bosna i Hercegovina od Jadrana do Save, od Drine do Une, a ne samo od banjalučke do sarajevake sećije”, napisao je Mijatović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.