Pisala Aleksandru Vučiću: Doktorica Emina Zoronjić iz Novog Pazara tvrdi da je žrtva nepravde,

Zapošljavanje najboljih diplomaca medicine, u okviru programa Ministarstva zdravlja Srbije, zaobišlo je mladu doktoricu Eminu Zoronjić, koja je studije završila u roku i sa prosjekom 9,22.

Ona se nije našla na spisku najboljih diplomaca fakulteta iz Kragujevca, a tvrdi, da se među 10 najboljih sa kragujevačkog Fakulteta medicnskih nauka, našao kandidat sa manjim prosjekom.

Na fakultetu, pak kažu, da su listu sastavili prema instukcijama Ministarstva zdravlja.

Mlada doktorica Emina Zoronjić (27) iz Novog Pazara, studije medicine završila je u roku, prije dvije godine u Kragujevcu. Ispostavilo se da njen izvanredan prosjek od 9,22, nije bio dovoljan da se nađe među 100 najboljih diplomaca, kojima su 20. juna u Palati Srbija uručeni ugovori o radu.

Razočarana i sa gorkim osećajem izigranosti, kaže da ne bi imala ništa protiv zapošljavanja kolega, da nije došla do saznanja, da je na kragujevačkoj listi bio kandidat sa prosjekom 8,87. Zbog toga je angažovala i advokata, u namjeri da od Ministarstva zdravlja i svog fakulteta dobije odgovor zbog čega nije na listi.

Smatra da je diskriminisana i zbog toga je uporna, da od svih u lancu, koji su zaduženi za zapošljavanje najboljih diplomaca, uključujući i predsjednika Srbije, dobije objašnejnje – prenosi Nova.rs.

“U javnosti se ova priča plasira tako, da se posao dodeljuje najbooljim studentima, ali to baš nije slučaj. Ministarstvu sam se obratila sa zahtjevom za pristup informacijama od javnog značaja i tu sam saznala da posljednji kandidat na listi ima prosjek 8,87 i uputili su me da se dalje obratim fakultetu, jer rangiranje diplomaca pravi fakultet.

Dekan mi je dao neki uopšteni odgovor, da su oni odradli sve kako je Ministarstvo tražilo od njih. Ja samo želim da dobijem konkretan odgovor, zbog čega nisam na listi”, razočarana je Emina, koja duže od mjesec dana traga za objašnjenjem.

Dodaje i da je mailom cijeli svoj slučaj iznijela predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je lično uručivao ugovore najboljim diplomcima 20. juna, ali da, kako kaže, još uvijek ništa nije dobila.

“U ovome sam vidjela šansu da dobijem stalno zaposlenje, između ostalog, specijalizaciju i doktorske studije. Ja, kao mlad ljekar, gubim vrijeme već dvije godine.

Položila sam državni ispit i odradila staž. Razočarana sam u sistem, nisam očekivala da će biti ovako teško, a najmanje sam očekivala da će moj fakultet da me diskriminiše”, ispričala je Emina.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.