Pitanje u “Potjeri” voditelja Joška Lokasa dovelo do suza: Ma sjetim se te priče…

Joško Lokas, voditelj popularnog hrvatskog kviza “Potjera”, zbog jednog pitanja gotovo se rasplakao u posljednjoj emisiji. Naime, posljednje pitanje na koje je kandidat Antonio odgovorio glasilo je: “Po kojem je tragično preminulom mladiću nazvana naša nagrada za promicanje tolerancije?”

“Ma sjetim se te cijele priče i onda, ne znam…

Komentar na ovakvo nešto.

Volio bih da se nikad ništa takvo nije nazvalo po nekome, ali dobro”, rekao je vidno emotivan voditelj sa suzama u očima.

Inače, Luka Ritz umro je prije 15 godina.

Imao je 18 godina, završavao je grafičku školu i svirao je u rock bandu. Preminuo je od posljedica premlaćivanja 12. juna 2008. godine. Petorica nasilnika koji su ga brutalno premlatili kasnije su priznali kako su to učinili iz čiste dosade.

Ritzovo ime postalo je simbol za borbu protiv nasilja, a svake se godine u junu, počevši od 2009., nagrađuju osnovne i srednje škole u Hrvatskoj te njihovi učenici za promicanje tolerancije i škole bez nasilja.

Luka Ritz posthumno je odlikovan nagradom Ponos Hrvatske.

Lukina smrt izazvala je šok i glasno odjeknula u cijeloj Hrvatskoj.

Postao je simbol borbe protiv uličnog nasilja koje je znatno poraslo u cijeloj državi. Održani su razni koncerti, mirni prosvjedi i manifestacije u čast preminulom maturantu.

Zagrebački sastav Adastra snimio je spot i pjesmu “Surovi grade” posvećenu upravo Luki, koja tematizira borbu protiv nasilja.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.