Pjevačica Jadranka Barjaktarović vraćena sa srpske granice

Posljednje Ženska posla

Pjevačica Jadranka Barjaktarović nedavno je iz Crne Gore automobilom krenula u Srbiju, ali nije puštena na granici zbog privremene zabrane ulaska u tu državu, saznaje Nova.rs.

Kako javlja Nova.rs, pjevačici je zabrajen boravak u Srbiji zbog širenja govora mržnje, kada je prošle godine na jednom nastupu u Podgorici pjevala “Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije“.

“Jadranka je živjela na relaciji Podgorica – Beograd posle učešća u ‘Zvezdama Granda’. Sa svojim vjerenikom Mikijem, koji joj je inače i menadžer, više vremena je provodila u Srbiji nego u rodnoj Crnoj Gori. Doduše, uglavnom su zbog svirki najčešće bili u inostranstvu. Međutim, kada je Jadranka prošle godine na skupu DPS otpjevala pesmu Mitra Mirića ‘Ne može nam niko ništa’ i izmjenila dio u refrenu, osuđivana je od strane mnogih jer je upravo u Srbiji zahvaljujući takmičenju izašla iz anonimnosti i postala prepoznatljiva na estradi“, rekao je izvor Novoj.

Ovim povodom iz Nove. rs su pokušali više puta da stupe u kontakt sa Jadrankom, ali nije odgovarala na pozive do objave ovog teksta.

Barjaktarović je inače zabranjena i na festivalima. Savjet estradno-muzičkih umjetnika je u septembru prošle godine odlučio da pjevačici uskrati mogućnost učestvovanja na manifestacijama u njihovoj organizaciji.

“U svjetlu najnovijih događaja vezano za nacionalistički ispad pjevačice Jadranke Barjaktarović, SEMUS je donio odluku da uskrati gostoprimstvo pjevačici na Saboru narodne muzike Srbije planiranom za ovu jesen, kao i sa svih drugih manifestacija koje će ubuduće organizovati“, navodilo se u saopštenju.

“Šokirani smo mržnjom i nepoštovanjem koje je Barjaktarovićeva pokazala prema zemji u kojoj je započela karijeru i u kojoj je uvijek bila dočekana kao rado viđen gost. Nadamo se da će ovoj pjevačici biti nauk iz pristojnosti za ubuduće, ali i opomena svima onima koji se bave umjetnošću, da je takvo ponašanje nedopustivo i da neće biti tolerisano, barem kada je SEMUS u pitanju“, dodali su oni.

Prethodno je i nekoliko srpskih televizija sa nacionalnom frekvencijom objavilo da kod njih više nema mjesta za Jadranku.

Pjevačica se samo jednom u uključenju u jutarnji program “Probudi se“ na TV Nova S oglasila povodom njenog ispada kada je izmjenila tekst pjesme.

“Znate onu narodnu – ko pjeva zlo ne misli. To je moj odgovor na cijelu hajku. U mom nastupu nije bilo nikakve namjere da ikoga uvrijedim. Ta emocija moja te večeri je bila isključivo pozitivna. Imala sam zakazan nastup, radila sam svoj posao. Nije prvi put da zabavljač izmjeni tekst za zabavi publiku. Ja sam poznata kao dobar zabavljač. To je sve. Jedan umjetnik ne može da pokvari odnose dvije zemlje. Sve je ovo zlonamerno ispolitizovano, ja plaćam nečiju ostrašćenost. Kao što glumac ima tekst, tako i zabavljač odgovara željama publike“, rekla je Jadranka.

Leave your vote