Plan joj snimiti film u Sarajevu: Holivudska glumica porijeklom iz BiH u posjeti kod ministra Kenana Magode

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda protekle sedmice je u svom kabinetu ugostio Izabelu Vidović, američku glumicu porijeklom iz BiH.

Ova 22-godišnja talentovana glumica je i u samo nekoliko godina filmske karijere, glumila je u više dugometražnih filmova, kao što su “Homefront” iz 2013. godine, zajedno s Jasonom Stathamom i Winonom Ryder.

Glumila je kćerku Julije Roberts i Owena Wilsona u filmu “Wonder” iz 2017. godine.

Također, pojavila se u velikom broju televizijskih serija, uključujući “Supergirl”, “The 100”, “Law and Order” i brojnim drugim.

Ministar Magoda je rekao kako mu je čast ugostiti talentovanu glumicu, koja pored velikog uspjeha koji je ostvarila u svijetu, ipak nije zaboravila korijene i bosanskohercegovačku kulturu.

“Rijetko ko zna da imamo ovako uspješnu glumicu u Hollywoodu. Ponosan sam što sam imao priliku ugostiti mladu umjetnicu koja svojim talentom i napornim radom ostvaruje svoj san.

S velikom pažnjom sam pratio ono što radi i zahvalan sam što našu zemlju promoviše na najbolji način i što ponosno ističe svoje bh. korijene.

Izabeli želim mnogo uspjeha u budućim projektima“, rekao je ministar Magoda, dodajući kako će imati podršku Ministarstva kulture i sporta KS.

Izabelini roditelji, Elizabeta i Mario Vidović, porijeklom iz Busovače, također su poznati filmski pisci i producenti, te su u pratnji kćerke, ministru Magodi predstavili veliki filmski projekt koji pripremaju u svojoj producentskoj kući Almost Normal Productions.

Producentica projekta je mlada Izabela, a riječ je o dugometražnom filmu “After Winter” baziranom na istinitoj priči.

Plan je da se snimanje realizuje na području grada Sarajeva.

Elizabeta je istakla kako u filmu neće biti prikazana ratna akcija ili nacionalna mržnja, već jedan veoma impresivan isječak iz života prosječne porodice u srednjoj Bosni.

ČITAJTE I OVO: Nakon odrastanja u Evropskoj uniji, vratio se u BiH: Inspirativni Irvin Mujčić kod Srebrenice gradi etno-selo

“Scenario prikazuje emocinalnu borbu majke prouzrokovanu posljedicama rata s ciljem da spasi sina“, rekla je Elizabeta, zahvalivši se ministru Magodi na toplom gostoprimstvu i prilici za predstavljanje projekta i prijateljskoj podršci.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.