Planiraju ogroman rast: Vodeći proizvođač sokova u Bosni i Hercegovini investirao još 2,7 miliona KM

Kompanija Stanić Beverages uložila je oko 2,7 miliona KM u modernizaciju proizvodnog pogona tvornice Juicy sokova u Kreševu, čiji je stopostotni vlasnik, radi podizanja kvalitete proizvodnje prema najvišim evropskim i svjetskim standardima.

Početna investicija u tvornicu Juicy sokova u Kreševu 2013. godine iznosila je oko 23,5 miliona KM, a dodatna investicijska faza strateški je plan za širenje u nove kategorije i podizanje kvalitete proizvodnih procesa, sapštili su iz kompanije.

Proizvodnja sokova u tvornici Stanić Beverages u Kreševu u 2020. iznosila je 28,2 miliona litara, a za 2021. godinu planirana je proizvodnja od 35 miliona litara.

– U trenutno nestabilnoj privrednoj klimi, ulaganje više od 2,5 milion KM u unapređenje procesa proizvodnje pokazuje hrabrost naše grupacije, ali i činjenicu da nam je kvaliteta na prvome mjestu. Brand Juicy perjanica je firme Stanić Beverages, koja je dio Stanić grupacije, a Juicy sokovi danas su prisutni u čak 22 zemlje svijeta: 15 u Europi, pet na Bliskom istoku, jednoj u Africi i jednoj u Aziji – kazao je Svjetlan Stanić, vlasnik i predsjednik uprave Stanić Grupe.

U posljednjih 20 godina proizvodnja Juicy sokova porasla je s dva miliona na 60 miliona litara na godinu.

Tvrdi da su se, bez obzira na epidemiju koja je sve zatekla u prethodnoj godini, danas spremniji nositi s novim izazovima.

– Prepoznali smo nove prilike te planiramo rast proizvodnje od 6,5 miliona litara u 2021. godini – izjavio je Stanić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.