Plenković na nosaču aviona: Kao da snima nastavak Armagedona, Jadranka Kosor ga javno ismijala

Premijer Hrvatske Andrej Plenković obišao je u utorak francuski nosač zrakoplova Charles de Gaulle. Hrvatsko ratno zrakoplovstvo je, pak, s francuskim kolegama u zračnom prostoru iznad Istre, Kvarnera, Like i Korduna provodilo zajedničke vježbe.

Sve u svrhu dodatnog poboljšavanja bilateralnih odnosa dvaju država.

“Posjeta predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića Upravnom odboru Francuskog mornaričkog zrakoplovstva, u okviru jačanja bilateralnih odnosa i strateškog partnerstva Francuske i Hrvatske. Saradnja za jaču obranu”, stoji na službenom Twitteru Francuske vojske.

Priložili su Francuzi i nekoliko zanimljivih fotografija, a nismo mogli ne primijetiti jednu – pišu 24sata.hr.

Na toj fotografiji hrvatski premijer Plenković nosi narančasti kombinezon. Neodoljivo podsjeća na Brucea Willisa i društvo u kultnom filmu Armagedon iz 1998.

Armagedon je američki znanstvenofantastični film katastrofe iz 1998. godine, koji je producirao i režirao Michael Bay, producirao Jerry Bruckheimer, a objavio Touchstone Pictures. Film prati grupu bušača za duboke jezgre koje je poslala NASA da zaustave gigantski asteroid na putu sudara sa Zemljom.

Plenkovićeva misija, usudili bi se reći, ipak nije toliko izazovna, budući da ima vremena prepucavati se s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

S Plenkovićem i narančastim kombinezonom našalila se i bivša premijerka Jadranka Kosor.

“A je, istina; te narančaste odorice djeluju baš proljetno osvježavajuće i sužavaju u struku”, napisala je Kosor na Twitteru.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.