Pljušte reakcije nakon što je Draško Stanivuković izazvao nezapamćen skandal: “Došao tajkunski mali od Banja Luke da pljuje po Crnogorcima”

Događaji Posljednje Vijesti

Nižu se reakcije nakon skandaloznog istupa Draška Stanivukovića u Crnoj Gori.

Nakon što je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković izjavio da su Crnogorci za njega izmišljena nacija, reagovao je Ivan Vujović iz SDP-a.

On je poručio da je Crna Gora pod novom vladajućom većinom postala mjesto gdje orgija najveći politički i kulturološki talog regije.

“Došao tajkunski mali od Banja Luke da pljuje po Crnogorcima. Ovom “političkom” primjerku bi svaka normalna država pokazala vrata”, napisao je Vujović.

Kako je naveo, Vlada bez digniteta to “ne može jer je ovakvih i sama puna”.

“Crna Gora pod apostolima postala mjesto gdje orgija najveći politički i kulturološki talog regije”, objavio je Vujović na Twitter-u.

Komentarišući stajalište prvog čovjeka Banjaluke, zastupnik Đukanovićeve Demokratske partije socijalista Predrag Bošković rekao je da se radi o projektu “srpskog sveta” u izvođenju mlađih generacija koje nisu zapamtile kako je završio projekt “Velike Srbije” jer su još bili u pelenama.

„Bojim se da će tu nenaučenu lekciju politički skupo platiti”, ocijenio je Bošković.

Danilo Šaranović iz Demokrata rekao je da je dosta bilo negiranja bilo koje nacije nazvavši izjavu Stanivukovića “sramotnom”, dok je Mileta Radovanović iz URA rekao da su svi gosti dobro došli u Crnu Goru, ali da je osnovna kultura da gost poštuje domaćina, odnosno zemlju u koju je došao.

Leave your vote