Počela su opasna prepucavanja, predsjednički kandidat Denis Bećirović se silovito obrušio: “Milorad Dodik je šovinista i rušitelj mira u Bosni i Hercegovini”

Kandidat opozicije za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović oglasio se u povodu antidejtonske izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika tome kako bi se teritorija države Bosne i Hercegovine trebala podijeliti između tri etničke grupe.

“Svi oni koji su zagovarali na nedjeljivoj državnoj teritoriji Bosne i Hercegovine monoetničke paratvorevine završili su kao osuđeni ratni zločinci.

Tako će završiti i svi oni koji krenu stopama ratnih zločinaca.

Međunarodna zajednica označila je Milorada Dodika političkim ekstremistom koji ozbiljno ugrožava mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini i regionu.

Mi nikada nećemo dozvoliti, bez obzira na sumanute želje i antiustavne intencije Milorada Dodika,

nikakve dodatne etničke i druge podjele u Bosni i Hercegovini koja je međunarodno priznata kao nezavisna, suverena i nedjeljiva država.

Ova zemlja može i kretat će se samo i isključivo putem koji vodi ka punopravnom članstvu u EU i NATO“, ocijenio je dr. Bećirović.

„Samo najcrnji šovinisti poput Milorada Dodika mogu pokušavati svesti bošnjački narod na vjersku grupu i zagovarati dodatne podjele u državi Bosni i Hercegovini.

Neće biti nikakvih paratvorevina u državi Bosni i Hercegovini, kako to Dodik i njegovi sljedbenici žele. Bosne i Hercegovine je bilo i prije Dodika i biće je sigurno i poslije njega.

Sve drugo unutar države Bosne i Hercegovine podložno je promjenama u skladu sa procedurama predviđenim Ustavom BiH.

Dodik i njemu slični ekstremi moraju znati da je postojanje entiteta uslovljeno poštivanjem ustavnog poretka, nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine.

Dakle, država u kojoj on živi i trenutno obnaša najvišu državnu funkciju zove se Bosna i Hercegovina“, zaključio je Bećirović.

Bećirović je danas govorio i o Izetbegoviću.

O tome čitajte na linku ispod.

Denis Bećirović je potpuno otvoreno progovorio, uopšte se nije libio javno ovo reći: “Bakir Izetbegović je političar bez ideja, ne želim biti član Predsjedništva koji montira afere političkim oponentima!”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.