Podijelili desetak hiljada letaka po Sarajevu: “Da li je ovo period kada smo u poslijeratnoj historiji kluba najpotrebniji Želji?”

Najvatreniji navijači FK Željezničar na domišljat način najavili su prvu ovogodišnju službenu utakmicu i derbi protiv Zrinjskog u 19. kolu Wwin lige BiH. Proljetni dio sezone u najelitnijem rangu takmičenja u Bosni i Hercegovini Željezničar otvara velikim derbijem protiv Zrinjskog u subotu, a navijačka grupa Manijaci potrudila se da na domišljat način najavi ovu utakmicu i pozove što veći broj navijača na Grbavicu.

Manijaci su danima dijelili letke širom Kantona Sarajevo na kojima je ispisana inspirativna poruka za sve navijače Željezničara.

Leci su podijeljeni u poštanske sanduke, na ulicama, u prodavnicama, ugostiteljskim objektima i slično. Desetine hiljada letaka je dostavljeno s ciljem buđenja navijačke svijesti kod ljudi o, kako su naveli, obavezi odlaska na utakmice, a na njima je objašnjeno zašto je navijačima Željezničara mjesto na stadionu.

Sadržaj ovog zanimljivog letka s proglasom navijača prenosimo u cijelosti:

“Da li je ovo period kada smo najpotrebniji Želji u poslijeratnoj historiji kluba? Vrlo moguće da jeste! Rijetki su momenti u stogodišnjoj tradiciji u kojima su se Plavi s Grbavice borili za opstanak. Da je lijep osjećaj – NIJE, daleko od toga, ali da će to poremetiti našu ljubav i brigu o klubu – NEĆE.

Na samom startu nastavka sezone očekuju nas tri teške utakmice – tri derbija. Ekipa je osvježena novim trenerom i novim igračima te stoga očekujemo pozitivne promjene. Da bismo se nadali bodovima iz ovih utakmica, mi moramo uraditi ono što je do nas, a to je da punimo naš stadion.

Puna Grbavica kao na evropskim utakmicama je recept za uspjeh i što manju brigu. Mnogo je lakše dolaziti na stadion kada ‘cvjetaju ruže’, kada ekipi na terenu ide i kada smo mi tu samo aplauzima da ispratimo dobre partije.

Ali… Ovo je pravi ispit naše navijačke zrelosti i želje da klubu pomognemo da se izdigne iz situacije u kojoj se nalazi.

Ko će ako nećemo mi? Mnogo puta do sada smo se dokazali kao lojalna publika. Nosimo taj epitet i ne trebamo ga izgubiti. Apelujemo na navijače Želje da ovaj proglas shvate ozbiljno i da već od prvog kola, tj. utakmice sa Zrinjskim, nemaju rezerve i izgovore već bez kalkulacije da se zauzme mjesto na stadionu Grbavica.

Samo zajedno možemo pomrsiti račune onima koji Želju žele vidjeti na dnu! Pravac Grbavica”, navodi se u proglasu FK Željezničar.

Utakmica Željezničara i Zrinjskog na rasporedu je na Grbavici u subotu od 16 sati. Nema sumnje da će atmosfera biti prava nogometna pred punim tribinama.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.