Pogledajte iz zraka kilometarske kolone na magistralnom putu M-17

Kilometarske kolone vozila u oba pravca dionice Zenica – Žepče zbog radova na spajanju nove sa starom trasom magistralnog puta M-17 kod Topčić Polja bilježit će se i narednih dana. Mašine koje rade na spajanju nove i stare trase magistralnog puta M-17 od jutros su na terenu, od kada je i aktivna obustava saobraćaja na magistralnom putu M-17 u mjestu Nemila kod Zenice zbog čega se isti odvija alternativnim putem kroz naselje Nemila i Topčić Polje.

Radovi i obustava saobraćaja, odnosno, preusmjeravanje saobraćaja kroz naselja, zvanično nisu bili poznati građanima BiH koji svakodnevno koriste ovu trasu za odlazak na posao, transport robe, ali i transport povrijeđenih u kolima Hitne pomoći koji su danas itekako najviše poteškoća imali.

Problemi u odvijanju saobraćaja, odnosno, otežanom odvijanju i alternativnim pravcem nastali su uslijed neadekvatne regulacije, ali i tehničkih karakteristika trase, odnosno, podvožnjaka u Topčić Polju koji nije dovoljno širok za mimoilaženje dva teretna motorna vozila.

Iz BIHAMK-a su pozvali građane da ovu trasu u potpunosti izbjegavaju u narednim danima dok traje obustava saobraćaja.

“Kilometarske su kolone na magistralnom putu Zenica-Žepče (na dijelu Nemila-Topčić Polje). Prema Google mapi kolona koja čeka uključenje na obilaznicu iz smjera Žepča duga je više od 5 km.

Molimo vozače da ne kreću ovom dionicom, već da koriste put preko Tuzle ili Srednje Bosne (u zavisnosti gdje putuju)”, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Također, prema posljednjim informacijama izvođača radova, večeras od 21 sat do sutra u 12 sati neće biti obustave saobraćaja na magistralnom putu M-17.

Sutra u 12 sati ponovo se zatvara magistralni put Nemila-Topčić Polje zbog nastavka radova zbog čega se građanima savjetuje strpljenje i bolje planiranje puta.

U toku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog čega je saobraćaj na ovoj dionici obustavljen. Predviđeno je da radovi traju do kraja ovog mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo- Rogatica- Ustiprača- Goražde-Foča.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

U toku su radovi na dionici magistralnog puta M-17 Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici) zbog čega je saobraćaj regulisan semaforma, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, Bijeljina-Rača, na sjevernom ulazu u Mostar, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Pogledajte snimak sa M-17 koji je objavio Klix.ba.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.